z chałwą i malinami
*z ubitym białkiem
*z ubitym białkiem
Obiecane kiedyś tam, po tych bez ubijania, nie wiem teraz które lepsze, teraz trzeba chyba takie zwykłe też zrobić dla porównania, bo dawno były :D Choć tu jak dla mnie już same dodatki wygrywają, kawa-maliny-chałwa? Jestem w niebie ^^
Zdjęcia na ostatnich podrygach baterii? Jakoś się udało :D
Coraz bardziej nie mogę się już doczekać niedzieli :D
Przepis:
(2 i 1/2 gofra - jedna porcja)
(2 i 1/2 gofra - jedna porcja)
50g mąki pełnoziarnistej
80g ricotty
jajko
ok. 30ml mocnej kawy/mleka
1-2 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
1/2 proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
coś do posłodzenia
Białka ubijam na sztywną pianę. Mąkę przesiewam, miksuję z resztą składników. Delikatnie dodaję ubite białko. Piekę w mocno nagrzanej i przetartej tłuszczem gofrownicy
Takie gofry nie mogłyby być złe! Dlaczego nie mam gofrownicy? :((
OdpowiedzUsuńpo raz kolejny zazdroszczę gofrów!
OdpowiedzUsuńTyle osób mnie ostatnio chałwą kusi, że chyba i ja muszę w końcu się na nią skusić! :))
OdpowiedzUsuńChałwa wszędzie,co to będzie co to będzie :D
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Cieszę się, że trafiłam na ten przepis! Świetny :D Narobiłaś mi smaka tymi goframi :D
OdpowiedzUsuńJak kawowe to jestem za.Uwielbiam takie połączenia zwłaszcza z serkiem z rocotty;)
OdpowiedzUsuńdzisiaj wszyscy kuszą chałwą :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńaż mi się śmiać zachciało, jak zobaczyłam i przeczytałam o dodatkach do nich.. chałwolove? (;
OdpowiedzUsuńJuż druga osoba kusi mnie chałwą! <3
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować tego połączenia po takiej rekomendacji :) Dawno nie robiłam nic kawowego, nic chałwowego, a w combo... tym bardziej :D
OdpowiedzUsuńWieki nie jadłam chałwy! Obłędne gofry :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł ricottowymi goframi!!! A chałwa jest wszędzie :D
OdpowiedzUsuńTak uwielbiam Twoje gofry, że jak nie mam pomysłu jakie zrobić jako kolejne - to zawsze szukam u Ciebie inspiracji :)
OdpowiedzUsuńMusę się w końcu zabrać na gofry z ricotty ;)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Jak z ricotty to musialy smakowac obłędznie delikatnie - pychota ;D
OdpowiedzUsuń