piątek, 7 sierpnia 2015

Brownie bez jaj.


Cukiniowe (wegańskie) brownie*;
 z czekoladą oraz ufo i borówkami 
* z mleczkiem kokosowym 

Bo i tak się da ^^
dla takiego śniadania warto nawet piekarnik uruchomić w taką pogodę ^^

Połączenie brzoskwini ufo i borówek w tym roku zawładnęło moimi kubkami smakowymi *.*

Patrzcie co wczoraj upolowałam *.*


Przepis:
60g mąki
15-20g mocnego kakaa
1/2 startej cukinii na drobnych oczkach (ok.100g)
ok.60-80ml mleczka kokosowego/ ew. pół na pół z naparem z kawy
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
coś do posłodzenia
cynamon

+ czekolada

Startą cukinię solimy i odciskamy z wody(nie wylewamy jej) Suche składniki przesiewamy do miseczki, łączymy z resztą składników. Przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynka i pieczemy ok.35-40min w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni.
* czekoladę możecie dać do środka/lub posypać nią wierzch 

10 komentarzy:

  1. resses to niebo! a śniadanie jeszcze większe!

    OdpowiedzUsuń
  2. Reeses jejku *.* A śniadanie super i ile pysznych owoców!

    OdpowiedzUsuń
  3. Reese's <3 Kooocham je! :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. OMG ja chce to wielkie Reese's ♥,♥

    OdpowiedzUsuń
  5. wegańskie, cukiniowe, czekoladowe, lepkie .. idealne! <3

    OdpowiedzUsuń
  6. To, że dziś powtarzasz kakaową cukinię tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że wczorajszy cukiniowy ulepek musiał być genialny. Tylko teraz w jakiej formie lepiej: z piekarnika czy w miseczce? :P
    A Reese's nigdy nie jadłam, a często je spotykam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie miałam jeszcze styczności z mleczkiem kokosowym, ale wersja bardzo przypadła mi do gustu :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jejku, gdzie kupiłaś to ciacho?!
    Zapisałam przepis, ponieważ uwielbiam wszelkie browni i chyba znalazłam idealne ;)

    http://grapefruitjuicesour.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak to wszystko wspaniale wygląda! Czy tylko ja jeszcze nie miałam okazji spróbować reeses ? :D

    OdpowiedzUsuń