Cukiniowe (wegańskie) brownie*;
z czekoladą oraz ufo i borówkami
* z mleczkiem kokosowym
Bo i tak się da ^^
dla takiego śniadania warto nawet piekarnik uruchomić w taką pogodę ^^
Połączenie brzoskwini ufo i borówek w tym roku zawładnęło moimi kubkami smakowymi *.*
Patrzcie co wczoraj upolowałam *.*
Przepis:
60g mąki
15-20g mocnego kakaa
1/2 startej cukinii na drobnych oczkach (ok.100g)
ok.60-80ml mleczka kokosowego/ ew. pół na pół z naparem z kawy
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
coś do posłodzenia
cynamon
+ czekolada
Startą cukinię solimy i odciskamy z wody(nie wylewamy jej) Suche składniki przesiewamy do miseczki, łączymy z resztą składników. Przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynka i pieczemy ok.35-40min w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni.
* czekoladę możecie dać do środka/lub posypać nią wierzch
Bez jaj za to ze smakiem ☺
OdpowiedzUsuńresses to niebo! a śniadanie jeszcze większe!
OdpowiedzUsuńReeses jejku *.* A śniadanie super i ile pysznych owoców!
OdpowiedzUsuńReese's <3 Kooocham je! :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
OMG ja chce to wielkie Reese's ♥,♥
OdpowiedzUsuńwegańskie, cukiniowe, czekoladowe, lepkie .. idealne! <3
OdpowiedzUsuńTo, że dziś powtarzasz kakaową cukinię tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że wczorajszy cukiniowy ulepek musiał być genialny. Tylko teraz w jakiej formie lepiej: z piekarnika czy w miseczce? :P
OdpowiedzUsuńA Reese's nigdy nie jadłam, a często je spotykam :)
Nie miałam jeszcze styczności z mleczkiem kokosowym, ale wersja bardzo przypadła mi do gustu :)
OdpowiedzUsuńJejku, gdzie kupiłaś to ciacho?!
OdpowiedzUsuńZapisałam przepis, ponieważ uwielbiam wszelkie browni i chyba znalazłam idealne ;)
http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
Jak to wszystko wspaniale wygląda! Czy tylko ja jeszcze nie miałam okazji spróbować reeses ? :D
OdpowiedzUsuń