sobota, 20 grudnia 2014

828. Dyniowe ciasto z fasoli, jak browni.

 
Dyniowe ciasto fasolowe 
z białą czekoladą* i malinami 

*w środku i na zewnątrz
Jej, jakie to było dobre *.* Mistrzostwo! (ta skromność xd)

Późne śniadanie, bo przecież w końcu mogę takie zjeść, to czemu nie.  Bez pośpiechu(powiedzmy) i leniwie.
A zaraz czas wziąć się do roboty, bo mama zagania już do sprzątania xd


Przepis:
150g białej fasoli z puszki
100g gęstego pure z dyni hokkoido
25g mąki żytniej
szczypta sody oczyszczonej
1/3 łyzeczki proszku do pieczenia
jajko
cynamon
coś do posłodzenia

1/5 tabliczki białej czekolady + do podania(jak najwięcej <3 p="">
Fasolę zmiksować z jajkiem na gładką masę, wymieszać z resztą składników. Dodać pokrojoną czekoladę. Przełożyć do naczynka żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.30min. Podawać obowiązkowo z jeszcze większą ilością czekolady <3 p="">

13 komentarzy:

  1. Wygląda wspaniale, nie pomyślałabym, że z fasoli! Muszę spróbować takiego ;>

    OdpowiedzUsuń
  2. genialne ciacho! trafiłaś w moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. przy takim śniadaniu nie da się być skromnym! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis poproszę *.* wygląda cudnie <3

    OdpowiedzUsuń
  5. koniecznie zdradź przepis bo zachęciłaś mnie ogromnie tym ciastem :D

    OdpowiedzUsuń
  6. jak mistrzostwo to trzeba zrobić, więc czekam na przepis :)
    mnie mam też już tylko pogadnia :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie ma co być skromnym przy takim śniadaniu... :) Uwielbiam fasolowe wypieki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Haha, a ja głupia myślałam, że na wierzchu jest pokruszony cheddar:'D
    Ciasto rzeczywiście wygląda mistrzowsko, dyniowe wypieki są najlepsze! Koniecznie podziel się przepisem:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wspaniałe ciacho! Fasolowego jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń