środa, 26 marca 2014

576. Kokosowy pudding jęczmienno-owsiany.



kokosowy pudding jęczmienno-owsiany* z ricottą, gorącymi wiśniami i truskawkami oraz chipsami kokosowymi, kawa marcepanowa z mlekiem

* z mleczkiem kokosowym, mąką kokosową, bananem, budyniem waniliowym i ubitym białkiem

Ta kawa to istne niebo. Otwierając paczkę myślałam, że odlecę, ten zapach. Jakby się wąchało najprawdziwszy marcepan. Nie kłamię. Moja mama też jest zachwycona. Więc, polecam ją z ręką na sercu.

Szybko. Znów zbyt późno wstałam. Znów z głową w chmurach.


Składniki:
20g płatków owsianych
25g płatków jęczmiennych
łyżka mąki kokosowej
łyżka budyniu waniliowego
1/2 rozgniecionego banana
1/3 szklanki mleka
szklanka wody + do konsystencji
kilka łyżek mleczka kokosowego
coś do posłodzenia
ubite białko


Szklankę wody zagotowuje, wsypuje płatki przykrywam i czekam, aż wchłoną płyn. Wlewam mleko, chwilę gotuje i wsypuję mąkę. Znów chwilę gotuję. Dodaję rozgniecionego banana. Dolewam płynów. Proszek budyniowy rozprowadzam w zimnej wodzie, wlewam do saganka i mieszam, aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu delikatnie łącze z białkiem i wstawiam na noc do lodówki.

10 komentarzy:

  1. ale fantastycznie podałaś ten pudding.. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przemawia do mnie takie zestawienie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Patriotyczne to śniadanko, mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealnie dobrane smaki *.* Wygląda obłędnie pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. takie smaki to ja uwielbiam! :) przepysznie podałaś ten pudding :) jednak za kawą już nie przepadam, tzn nie lubię akurat smaku marcepanu :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Twoja miseczka wygląda niesamowicie! Idealnie dobrane smaki, wiśnie, ricotta..
    A kawa marcepanowa kusi!

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam to połącznie smaków, a kawy zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajna mieszanka z super dodatkami <3

    OdpowiedzUsuń
  9. To połączenie smaków jest cudowne, chyba nic innego nie trzeba dodawać :)

    OdpowiedzUsuń