jabłkowa muffina z orzeszkami ziemnymi, podana z kremem orzechowym* i bananem
*masło orzechowe utarte z cukrem pudrem i mlekiem(nie widać na zdjęciu)
Mój komputer znowu się buntował, ale już wszystko na szczęście naprawione.
Serce dziwnie mi jakoś bije, tak szybciej.. inaczej. Z twarzy uśmiech nie schodzi. Chwila... a jakoś tak wszystko inaczej wygląda...
*masło orzechowe utarte z cukrem pudrem i mlekiem(nie widać na zdjęciu)
Mój komputer znowu się buntował, ale już wszystko na szczęście naprawione.
Serce dziwnie mi jakoś bije, tak szybciej.. inaczej. Z twarzy uśmiech nie schodzi. Chwila... a jakoś tak wszystko inaczej wygląda...
Składniki:
55g mąki
jajko
małe jabłko starte na grubych oczkach (lekko odciśnięte, ok.50g?)
40g jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cynamon, aromat
coś do posłodzenia
kapka mleka
kapka mleka
+
orzeszki ziemne, płatki owsiane
Mokre składniki mieszamy w miseczce, mąkę przesiewamy i łączymy z resztą składników, ciasto przelewamy do papilotki, posypujemy orzeszkami i pieczemy ok 30min w 180stopniach.
Jabłkowa muffina to jedna z moich ulubionych wersji <3
OdpowiedzUsuńale wyyrosła! *-*
OdpowiedzUsuńjabłkowa jest bardzo smaczna! :)
No nie mogło być lepiej ♥
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam ;C
OdpowiedzUsuńNajlepszy! Koniecznie do zrobienia ;)
OdpowiedzUsuńMatko! Przepyszna muffina!
OdpowiedzUsuńWieki nie piekłam jednoporcjowych wypieków, muszę coś upiec! Ta muffina musiała przepysznie smakować :)
OdpowiedzUsuńcudowna ta muffina, połączenie najlepsze z najlepszych!
OdpowiedzUsuńPięknie urosła! *.*
OdpowiedzUsuń