niedziela, 30 marca 2014

580. Jabłkowa, z masłem orzechowym.

jabłkowa muffina z orzeszkami ziemnymi, podana z kremem orzechowym* i bananem

*masło orzechowe utarte z cukrem pudrem i mlekiem(nie widać na zdjęciu)

Mój komputer znowu się buntował, ale już wszystko na szczęście naprawione.

Serce dziwnie mi jakoś bije, tak szybciej.. inaczej. Z twarzy uśmiech nie schodzi. Chwila... a jakoś tak wszystko inaczej wygląda... 


Składniki:
55g mąki
jajko
małe jabłko starte na grubych oczkach (lekko odciśnięte, ok.50g?)
40g jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 cynamon, aromat
coś do posłodzenia
kapka mleka

+
orzeszki ziemne, płatki owsiane


Mokre składniki mieszamy w miseczce, mąkę przesiewamy i łączymy z resztą składników, ciasto  przelewamy do papilotki, posypujemy orzeszkami i pieczemy ok 30min w 180stopniach.

9 komentarzy:

  1. Jabłkowa muffina to jedna z moich ulubionych wersji <3

    OdpowiedzUsuń
  2. ale wyyrosła! *-*
    jabłkowa jest bardzo smaczna! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No nie mogło być lepiej ♥

    OdpowiedzUsuń
  4. Najlepszy! Koniecznie do zrobienia ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wieki nie piekłam jednoporcjowych wypieków, muszę coś upiec! Ta muffina musiała przepysznie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. cudowna ta muffina, połączenie najlepsze z najlepszych!

    OdpowiedzUsuń