* z mleczkiem kokosowym, mąką kokosową, bananem, budyniem waniliowym i ubitym białkiem
Ta kawa to istne niebo. Otwierając paczkę myślałam, że odlecę, ten zapach. Jakby się wąchało najprawdziwszy marcepan. Nie kłamię. Moja mama też jest zachwycona. Więc, polecam ją z ręką na sercu.
Szybko. Znów zbyt późno wstałam. Znów z głową w chmurach.
Składniki:
20g płatków owsianych
25g płatków jęczmiennych
łyżka mąki kokosowej
łyżka budyniu waniliowego
1/2 rozgniecionego banana
1/3 szklanki mleka
szklanka wody + do konsystencji
kilka łyżek mleczka kokosowego
coś do posłodzenia
ubite białko
Szklankę wody zagotowuje, wsypuje płatki przykrywam i czekam, aż wchłoną płyn. Wlewam mleko, chwilę gotuje i wsypuję mąkę. Znów chwilę gotuję. Dodaję rozgniecionego banana. Dolewam płynów. Proszek budyniowy rozprowadzam w zimnej wodzie, wlewam do saganka i mieszam, aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu delikatnie łącze z białkiem i wstawiam na noc do lodówki.
ale fantastycznie podałaś ten pudding.. :)
OdpowiedzUsuńPrzemawia do mnie takie zestawienie ;)
OdpowiedzUsuńPatriotyczne to śniadanko, mniam <3
OdpowiedzUsuńIdealnie dobrane smaki *.* Wygląda obłędnie pysznie!
OdpowiedzUsuńtakie smaki to ja uwielbiam! :) przepysznie podałaś ten pudding :) jednak za kawą już nie przepadam, tzn nie lubię akurat smaku marcepanu :P
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie puddingi!
OdpowiedzUsuńTwoja miseczka wygląda niesamowicie! Idealnie dobrane smaki, wiśnie, ricotta..
OdpowiedzUsuńA kawa marcepanowa kusi!
Uwielbiam to połącznie smaków, a kawy zazdroszczę :)
OdpowiedzUsuńFajna mieszanka z super dodatkami <3
OdpowiedzUsuńTo połączenie smaków jest cudowne, chyba nic innego nie trzeba dodawać :)
OdpowiedzUsuń