wtorek, 11 marca 2014

562. "słodkie i delikatne", nadziane jabłkiem i rodzynkami.




"słodkie i delikatne" placuszki smażone na maśle z jabłkiem i rodzynkami posypane trzscinowym cukrem pudrem 

(Ps. przepis podlinkowany)

Znów one, tym razem nadziane *.*
Nie wiem jak u was, ale u mnie pogoda już iście wiosenna i mam nadzieje, że tak już zostanie ^.^

13 komentarzy:

  1. Mam je na liście "do zrobienia" od dawna. Ta wersja jeszcze bardziej mnie przekonuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie też bardzo wiosennie :D Smacznie je nadziałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A podasz na nie przepis ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepis jest podlinkowany w nazwie :) Z tym, że tym razem zamiast zwykłego cukru pudru dałam trzcinowy, i pod koniec delikatnie wmieszałam w ciasto pokrojone w drobną kostkę małe jabłko i rodzynki :)

      Usuń
  4. Rzeczywiście wyglądają na delikatne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie one grubiutkie! Przepis miło byłoby zobaczyć :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie pulchne! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają na bardzo puszyste i bardzo delikatne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Idelanie grubiutkie i swietnie posypane tym cukrem <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają bardzo delikatnie :) Zainspirowałaś mnie, muszę je zrobić! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. jakie grubiutkie!
    uwielbiam takie! :))

    OdpowiedzUsuń
  11. takie babcine, domowe ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. te twoje 'słodkie i delikatne' już przyciągają na pierwszy rzut oka i sama nazwa zachęca by je usmażyć - są świetne!

    OdpowiedzUsuń