środa, 19 marca 2014

569. Wtorek. Kukurydziana muffina.

Bananowa kukurydziana muffina z daktylami i orzechami*; twarożek i reszta banana

* pekany, nerkowce i płatki migdałowe

Boże, ta muffina była genialna, zdecydowanie częściej muszę je piec *.*

Składniki:
45g mąki kukurydzianej
10g mąki pszennej
1\2 zmiksowanego dużego banana(ok.60g)
kapka mleka
łyżka rozpuszczonego masła
jajko
1\2 łyżeczki proszku do pieczenia
coś do posłodzenia
cynamon, szczypta soli, aromat waniliowy

+
kilka daktyli
orzechy


Mąkę przesiewamy i miksujemy z resztą składników. Daktyle kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta. Przelewamy masę do maczynka\papilotki\foremki, posypujemy orzechami i pieczemy przez ok.30min w piekarniku nagrzanym do 180stopni.

4 komentarze:

  1. ty zdecydowanie częściej musisz ją piec, a ja muszę ją spróbować skoro taka genialna! w co nie wątpię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uważam że hestia super a dodatek orzechów i daktyli to jest to ♥

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, porywam taką muffinę <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiem Ci, że ona nawet wygląda genialnie, więc nie wątpię, że była pyszna!

    OdpowiedzUsuń