Bananowa kukurydziana muffina z daktylami i orzechami*; twarożek i reszta banana
* pekany, nerkowce i płatki migdałowe
Boże, ta muffina była genialna, zdecydowanie częściej muszę je piec *.*
Składniki:
45g mąki kukurydzianej
10g mąki pszennej
1\2 zmiksowanego dużego banana(ok.60g)
kapka mleka
łyżka rozpuszczonego masła
jajko
1\2 łyżeczki proszku do pieczenia
coś do posłodzenia
cynamon, szczypta soli, aromat waniliowy
+
kilka daktyli
orzechy
Mąkę przesiewamy i miksujemy z resztą składników. Daktyle kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta. Przelewamy masę do maczynka\papilotki\foremki, posypujemy orzechami i pieczemy przez ok.30min w piekarniku nagrzanym do 180stopni.
ty zdecydowanie częściej musisz ją piec, a ja muszę ją spróbować skoro taka genialna! w co nie wątpię :)
OdpowiedzUsuńUważam że hestia super a dodatek orzechów i daktyli to jest to ♥
OdpowiedzUsuńMniam, porywam taką muffinę <3
OdpowiedzUsuńPowiem Ci, że ona nawet wygląda genialnie, więc nie wątpię, że była pyszna!
OdpowiedzUsuń