czwartek, 13 marca 2014

564.Znów krem, ale, że z ciecierzycą?!


bananowy krem z ciecierzycy z duszonym jabłkiem z cynamonem, prażonymi płatkami migdałowymi i daktylami

Tyle słońca o godzinie 6 rano to ja dawno nie widziałam :O

Kiedyś już robiłam do niego podejście, ale z tego co pamiętam nie skończył zbyt dobrze, dzisiaj dałam mu drugą szansę i w sumie jestem zadowolona.

Dzisiaj bez szkoły, był lekarz, a raczej poczekalnia u niego, bo po godzinie czekania przyszła pani i powiedziała, że doktor dzisiaj nie przyjdzie, tak więc, noo.. miło xd

Składniki:
50g surowej ciecierzycy (nie wiem ile to będzie po ugotowaniu lub z puszki ok.100g?)
25g płatków owsianych + łyżeczka
banan
cynamon, aromat, sól, ewentualnie coś do posłodzenia
ok.50ml mleka

Ciecierzycę gotujemy według zaleceń.
Płatki zalewamy wrzątkiem i przykrywamy. Ugotowaną ciecierzycę miksuję z bananem i płatkami. Przekładam do garnuszka przyprawiam, dolewam mleko,dodaję łyżeczkę płatków i gotuję do zgęstnienia. 

7 komentarzy:

  1. No, o 6 teraz tak słonecznie jak o 12.00! ;)
    Uwielbiam taką pogodę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mnie też o szóstej przywitały promyczki :)
    Jadłam ostatnio ciecierzycę na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  3. jeszcze nie słyszałam o takim kremie!

    OdpowiedzUsuń
  4. próbowałam już ten krem i zdecydowanie powrócę znowu chętnie do jego smaku - bardzo mi posmakował :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kremy ostatnio zdominowały blogosferę! Twój prezentuje się bardzo smacznie, a wykorzystanie ciecierzycy w takiej formie jak najbardziej do mnie przemawia :D

    OdpowiedzUsuń
  6. pysznie <3 jak jest słońce od razu się lepiej żyje :))

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo bym chciala tego sprobowac :) ! Wyglada apetycznie i przepis bardzo przydatny z checia z niego skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń