niedziela, 2 listopada 2014

780. Dyniowa muffina.

 
Muffina dyniowa z gorzką czekoladą i daktylami, ciepłe mleko

Składniki:

55g przesianej mąki
80 pure z dyni hokkaido
jajko
30ml mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta cynamonu, soli
coś do osłodzenia

gorzka czekolada
daktyle

Suche składniki mieszamy ze sobą. W drugiej miseczce miksujemy mokre. Łączymy obie miseczki, dodajemy czekoladę i daktyle, przekładamy ciasto do foremki/papilotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.35min.

14 komentarzy:

  1. ale to musiało być dobre *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. o jaaa, wygląda genialnie *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. jesteś moim Muffinowym mistrzem! :*

    OdpowiedzUsuń
  4. Na początku planowałam dziś zrobić dyniową muffinę, ale teraz jeszcze kiedy widzę to cudo u Ciebie to jutro koniecznie robię! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. dyniowa muffina, ciepłe mleko, relaks... czego chcieć więcej? :) super!

    OdpowiedzUsuń
  6. Twoje muffiny są zawsze takich pokaźnych rozmiarów! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. z daktylami i czekoladą - idealna <3

    OdpowiedzUsuń
  8. super ci wyrosła! i dynia i czekolada na górze.. :3

    OdpowiedzUsuń
  9. Jadłam kiedyś podobnego, ale twój wygląda o niebo lepiej! :D

    Nowy adres bloga: www.przepissnaszczecie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń