niedziela, 23 listopada 2014

801. Potrójnie kokosowe z dynią.

 
Placki dyniowo-kokosowe* z domowym dżemem truskawkowym;
jogurtem naturalnym (potem)

* z mąką kokosową. mleczkiem kokosowym, wiórkami kokosowymi 

Ps. Wczorajszy post też został uzupełniony o przepis ;) 

Przepis:

40g mąki (pełnoziarnista + pszenna 3:1)
20g mąki kokosowej
łyżka wiórek kokosowych
60ml mleczka kokosowego/mleka
jajko
100g puree z dyni hokkoido
szczypta cynamonu, soli
coś do posłodzenia
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej

Mąkę i resztę suchych składników przesiewamy. Mokre miksujemy w drugiej miseczce. Łączymy obie miseczki i smażymy na rozgrzanej patelni.

13 komentarzy:

  1. kokos i dynia to bardzo dobre połączenie ale w placuszkach jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealny duet ukryty w placuszkach :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Twoje dyniowe propozycje są fenomenalne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kocham Twoje placki, zawsze są takie pulchniutkie *.*
    a i gratuluję wczorajszego jubileuszu, zostań tu jak najdłużej! :))

    OdpowiedzUsuń
  5. Zakochałam się w dzisiejszych zdjęciach!

    OdpowiedzUsuń
  6. kokos i dynia idealne combo *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. a u mnie zapasy dyni się już skończyły :(

    OdpowiedzUsuń
  8. O mamuniu! ♥ Idealnie wyglądają, jak racuchy i nie pancakes!
    Chciałam robic te z kaszy jaglanej z Twojego przepisu, ale chhhyba jednak te, sama już nie wiem :)

    OdpowiedzUsuń
  9. U mnie też dziś kokosowo, ale bez dyni. Choć wydawało mi się właśnie, że to połaćzenie także powinnam niedługo wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń