* z mąką kokosową. mleczkiem kokosowym, wiórkami kokosowymi
Ps. Wczorajszy post też został uzupełniony o przepis ;)
Przepis:
40g mąki (pełnoziarnista + pszenna 3:1)
20g mąki kokosowej
łyżka wiórek kokosowych
60ml mleczka kokosowego/mleka
jajko
100g puree z dyni hokkoido
szczypta cynamonu, soli
coś do posłodzenia
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
Mąkę i resztę suchych składników przesiewamy. Mokre miksujemy w drugiej miseczce. Łączymy obie miseczki i smażymy na rozgrzanej patelni.
Ps. Wczorajszy post też został uzupełniony o przepis ;)
Przepis:
40g mąki (pełnoziarnista + pszenna 3:1)
20g mąki kokosowej
łyżka wiórek kokosowych
60ml mleczka kokosowego/mleka
jajko
100g puree z dyni hokkoido
szczypta cynamonu, soli
coś do posłodzenia
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
Mąkę i resztę suchych składników przesiewamy. Mokre miksujemy w drugiej miseczce. Łączymy obie miseczki i smażymy na rozgrzanej patelni.
kokos i dynia to bardzo dobre połączenie ale w placuszkach jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńIdealny duet ukryty w placuszkach :)
OdpowiedzUsuńTwoje dyniowe propozycje są fenomenalne :)
OdpowiedzUsuńkocham Twoje placki, zawsze są takie pulchniutkie *.*
OdpowiedzUsuńa i gratuluję wczorajszego jubileuszu, zostań tu jak najdłużej! :))
prezentują się obłędnie!
OdpowiedzUsuńZakochałam się w dzisiejszych zdjęciach!
OdpowiedzUsuńkokos i dynia idealne combo *.*
OdpowiedzUsuńa u mnie zapasy dyni się już skończyły :(
OdpowiedzUsuńUwielbiam to połączenie :)
OdpowiedzUsuńO mamuniu! ♥ Idealnie wyglądają, jak racuchy i nie pancakes!
OdpowiedzUsuńChciałam robic te z kaszy jaglanej z Twojego przepisu, ale chhhyba jednak te, sama już nie wiem :)
chętnie zjadłabym kilka:)
OdpowiedzUsuńpycha ;)
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś kokosowo, ale bez dyni. Choć wydawało mi się właśnie, że to połaćzenie także powinnam niedługo wypróbować ;)
OdpowiedzUsuń