poniedziałek, 10 listopada 2014

788. Ze słoną nutą.

 
 
Placki z gruszką i daktylami;
sosem tofii i solą morską

Szczęście leży w prostych słowach i gestach, w zwykłym uśmiechu. Czasami nawet nie wiemy ile go mamy.


A jeżeli nie macie pomysłu na obiad, albo szukacie szybkiego i łatwego przepisu na jego zrobienie zajrzyjcie tutaj.

12 komentarzy:

  1. sos tofii i życie staje się piękniejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. również zachwycam się tym sosem <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam makaron z brokułami w sosie orzechowym!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten sos jest domowy? Jak go zrobiłaś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Domowy ;)
      50g cukru, 70ml kremówki, 30g masła, szczypta soli, z 2 łyżki wody umieściłam w garnuszku gotowałam na większym ogniu do czasu, aż cukier się rozpuścił, a potem zmniejszyłam ogień i gotowałam do czasu nabrania ładnego koloru i odpowiedniej konsystencji, często mieszając ;)

      Usuń
  5. Słodko-słone? Do gruszki w sumie słony posmak pasuje, ale o toffi pierwsze słyszę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. idealne! takie pulchniutke ;)
    i ten sosik ♥

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie smaki :) Słone masło orzechowe czy solony karmel ♥

    OdpowiedzUsuń
  8. Idealne grubaski! Gruszka i daktyle - świetne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń