Muffina dyniowa z gorzką czekoladą i daktylami, ciepłe mleko
Składniki:
55g przesianej mąki
80 pure z dyni hokkaido
jajko
30ml mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta cynamonu, soli
coś do osłodzenia
gorzka czekolada
daktyle
Suche składniki mieszamy ze sobą. W drugiej miseczce miksujemy mokre. Łączymy obie miseczki, dodajemy czekoladę i daktyle, przekładamy ciasto do foremki/papilotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.35min.
Składniki:
55g przesianej mąki
80 pure z dyni hokkaido
jajko
30ml mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta cynamonu, soli
coś do osłodzenia
gorzka czekolada
daktyle
Suche składniki mieszamy ze sobą. W drugiej miseczce miksujemy mokre. Łączymy obie miseczki, dodajemy czekoladę i daktyle, przekładamy ciasto do foremki/papilotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.35min.
ale to musiało być dobre *.*
OdpowiedzUsuńO, tyle dobroci z rana.
OdpowiedzUsuńo jaaa, wygląda genialnie *.*
OdpowiedzUsuńuwielbiam dyniowe wypieki!
OdpowiedzUsuńŚwietny kształt! :D
OdpowiedzUsuńjesteś moim Muffinowym mistrzem! :*
OdpowiedzUsuńNa początku planowałam dziś zrobić dyniową muffinę, ale teraz jeszcze kiedy widzę to cudo u Ciebie to jutro koniecznie robię! :)
OdpowiedzUsuńdyniowa muffina, ciepłe mleko, relaks... czego chcieć więcej? :) super!
OdpowiedzUsuńPorządnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńTwoje muffiny są zawsze takich pokaźnych rozmiarów! :)
OdpowiedzUsuńz daktylami i czekoladą - idealna <3
OdpowiedzUsuńWyśmienicie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńsuper ci wyrosła! i dynia i czekolada na górze.. :3
OdpowiedzUsuńJadłam kiedyś podobnego, ale twój wygląda o niebo lepiej! :D
OdpowiedzUsuńNowy adres bloga: www.przepissnaszczecie.blogspot.com