ricottą i gruszką; gorzką czekoladą
Składniki:
65g kaszy jaglanej
150g pure z dyni hokkaido
2 łyżki kakao (lub po prostu według uznania)
ok. 1/3 - 1/2 szklanki mleka/wody*
ok. 1/3 - 1/2 szklanki mleka/wody*
cynamon
łyżeczka kawy rozpuszczalnej
łyżeczka kawy rozpuszczalnej
coś do posłodzenia
szczypta soli
kilka daktyli
Kaszę prażymy i zalewamy ok 1/3 szklanki wody, solimy i gotujemy pod przykryciem do wchłonięcia się płynu. Następnie miksujemy z resztą składników.
*dolewajcie powoli, możliwe, że nie będzie to potrzebne w ogóle(zależy od tego jaką konsystencję chcecie uzyskać), ja jak zwykle koniec końców wlałam za dużo >.< i nie miała, aż tak gęstego jak chciałam :P
*dolewajcie powoli, możliwe, że nie będzie to potrzebne w ogóle(zależy od tego jaką konsystencję chcecie uzyskać), ja jak zwykle koniec końców wlałam za dużo >.< i nie miała, aż tak gęstego jak chciałam :P
kakao i dynia to świetne połączenie! wygląda genialnie!
OdpowiedzUsuńja też zawsze wleję za dużo a później żałuję, ale mimo wszystko wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńSkąd ja to znam, przedobrzanie z płynami :D
OdpowiedzUsuńAle konsystencja wyszła Ci idealna! :o
Dynia jest przepyszna,w każdej postaci.Na słodko i słono;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKolor zabójczy!
OdpowiedzUsuńSmacznie i pysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńMoocno czekoladowo - i tak ma być! :D
OdpowiedzUsuńJa też często zbyt rozwadniam kremy :D Ale zazwyczaj zagęszczam potem jakimiś mąkami smakowymi.
OdpowiedzUsuńJaki kremowy! :)
OdpowiedzUsuńZakochałam się chyba!
OdpowiedzUsuńo rany! patrzę, patrzę i napatrzeć sie nie mogę :D
OdpowiedzUsuńAleż mocno kakaowy <3 Do tego ta ricotta i dodatkowa czekolada. Byłabym w raju po takim śniadaniu :)
OdpowiedzUsuń