czwartek, 17 kwietnia 2014

598. Naleśniki zapieczone w kremówce.


naleśniki z serem, duszonym jabłkiem i rodzynkami zapieczone pod śmietanką


Te naczynko jest idealne wielkością właśnie do takich zapiekanych naleśników.
To teraz sprzątanie czas zacząć, jednak zdecydowanie wolę tą cześć kiedy trzeba pokrzątać się po kuchni :P

Składniki:
porcja naleśników(u mnie 3) 

twaróg do nadziania( u mnie z kostki i sernikowy 2:1)
duszone jabłko
rodzynki

30ml śmietanki
1/2 jajka
łyżeczka budyniu waniliowego
aromat, coś do posłodzenia


Naleśniki smarujemy twarogiem i układamy na nim jabłko Zwijamy w rulony i przekrajamy na pół.. Układamy w żaroodpornym naczynku. Wszystkie składniki na "zalewę" miksujemy ze sobą i wylewamy na naleśniki. Pieczemy ok.40min w piekarniku nagrzanym do 180stopni

Ps. Dopiero w czasie jedzenia pomyślałam, że można by je jeszcze posypać cukrem, więc spróbujcie 

12 komentarzy:

  1. Faktycznie naczyńko po prostu idealne do naleśników :) A calość wygląda bardzo delikatnie, kremowo, pysznie

    OdpowiedzUsuń
  2. chyba najbardziej apetyczny suflet naleśnikowy, jaki widziałam!

    OdpowiedzUsuń
  3. te zapieczone nalesniki wygladaja oblednie *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeśli były zapieczone w kremówce, to chyba nie mogły się nie udać!
    Też wolę pieczenie itp niż sprzątanie, ale jak mus to mus :P

    OdpowiedzUsuń
  5. naleśniki zapiekane i jeszcze z kremówką, no po prostu raj na ziemi *-*

    OdpowiedzUsuń
  6. Najpiękniej wyglądający suflet jaki w życiu widziałam ♥.♥

    OdpowiedzUsuń
  7. świetnie musiały smakować w kremówce zapiekane i chętnie się kiedyś o tym przekonam :) i oczywiście, najlepiej jak twarogiem nadziane :)

    OdpowiedzUsuń
  8. To się nazywa królewskie śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Natalie ma rację po królewsku :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Naleśników nigdy jeszcze nie zapiekałam, ale teraz widzę, że to błąd. Twoje dzisiejsze śniadanko wygląda po prostu obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  11. Chodzą za mną zapiekane naleśniki od dłuższego czasu, ale jeszcze się nie zebrałam. Koniecznie muszę zrobić, muszą smakować obłędnie!

    OdpowiedzUsuń