piątek, 4 marca 2016

budyń.. pietruszkowy


Pietruszkowy budyń kokosowy, 
z gruszką i syropem klonowym 

potrzebowałam takiego wieczoru jak wczoraj 


Przepis:

150g ugotowanej pietruszki 
1/2 szklanki mleczka kokosowego 
szklanka mleka 
30-35g mąki ziemniaczanej 
coś do posłodzenia

Pietruszkę zmiksować z mleczkiem kokosowym i połową zwykłego mleka, postawić na ogień i zagotować. W miseczce połączyć pozostałe mleko z mąką ziemniaczaną. Ostrożnie, cały czas mieszając wlewać do zagotowanego mleka, musimy mieszać bardzo energicznie, aby nie powstały żadne grudki. Zwiększyć na jeszcze trochę ogień i gotować chwilę. 

11 komentarzy:

  1. wow, totalnie mnie zaskoczylas tym pietruszkowym budyniem! ale cos mi mowi ze musial smakowac wysmienicie <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wiem, jak wyglądał Twój wczorajszy wieczór, ale skoro był przyjemny, to oby więcej takich! :) A za pietruszką na słodko bardzo przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pietruszkę w takim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. idealnie gładki, budyniowy, kremowy! <3 zachwycasz! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Proszę o przepis, bo konsystencję ma nieziemską!! <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Robiłem własnie pietruszkowy budyń i przyznam, że jest nieziemski!

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę kiedyś w końcu wypróbować pietruszki na słodko :D Pycha ♡

    OdpowiedzUsuń