z masłem orzechowym i malinami
pustka mnie ogarnęła.
Przepis:
200g tofu
Ok.50-60g daktyli + 1/4 szklanki wrzątku
1/2 banana
15g proszku budyniowego
Sok z cytryny
Cynamon
Daktyle porwać i zalać wrzątkiem, przykryć, potem zmiksować. Wmisce umieścić wszystkie składniki i zmiksować dokładnie na gładką masę. Przełożyć do naczynka wylozonego papierem do pieczenia. Piec ok.35-40min w 200stopniach. Schłodzić przez noc w lodówce, idealnie pasuje masło orzechowe i maliny.
Przepis:
200g tofu
Ok.50-60g daktyli + 1/4 szklanki wrzątku
1/2 banana
15g proszku budyniowego
Sok z cytryny
Cynamon
Daktyle porwać i zalać wrzątkiem, przykryć, potem zmiksować. Wmisce umieścić wszystkie składniki i zmiksować dokładnie na gładką masę. Przełożyć do naczynka wylozonego papierem do pieczenia. Piec ok.35-40min w 200stopniach. Schłodzić przez noc w lodówce, idealnie pasuje masło orzechowe i maliny.
Ale cudo *.* Czy można prosić o przepis ?? :)
OdpowiedzUsuńmusi smakować cudowny z takimi dodatkami! i jakie jasne światło macie tak wcześnie, zazdroszczę :) choć tutaj też już coraz to szybciej wschodzi słońce <3
OdpowiedzUsuńte maliny na samej gorze, ach .... <3
OdpowiedzUsuńTofurnik wyglada oblednie! Prosze przepis;-).
OdpowiedzUsuńJestem zła, że nie dałaś nam tu zdjęcia w przekroju, musiał być obłędny i kremowy(?) :)
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa jak jak smakuje taki daktylowy wypiek. Uwielbiam je same w sobie, więc takie połączenie musiało smakować genialnie :)
OdpowiedzUsuńSkąd ta pustka? Wszystko w porządku? ; )
OdpowiedzUsuńTofurnik marzeń Połączenie malin, masła i daktyli - to brzmi mega apetycznie!
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
a ile tego soku z cytryny?
OdpowiedzUsuńhmm, zawsze daje tak na oko, by zamaskować ten typowy smak tofu, myślę, że gdzieś z 1/3 cytryny :)
Usuń