środa, 2 marca 2016

Tofu na wynos... tofurnik.

Daktylowy tofurnik, 
z masłem orzechowym i malinami 


pustka mnie ogarnęła.

Przepis:

200g tofu
Ok.50-60g daktyli + 1/4 szklanki wrzątku
1/2 banana
15g proszku budyniowego
Sok z cytryny
Cynamon

Daktyle porwać i zalać wrzątkiem, przykryć, potem zmiksować. Wmisce umieścić wszystkie składniki i zmiksować dokładnie na gładką masę. Przełożyć do naczynka wylozonego papierem do pieczenia. Piec ok.35-40min w 200stopniach. Schłodzić przez noc w lodówce, idealnie pasuje masło orzechowe i maliny.

10 komentarzy:

  1. Ale cudo *.* Czy można prosić o przepis ?? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. musi smakować cudowny z takimi dodatkami! i jakie jasne światło macie tak wcześnie, zazdroszczę :) choć tutaj też już coraz to szybciej wschodzi słońce <3

    OdpowiedzUsuń
  3. te maliny na samej gorze, ach .... <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Tofurnik wyglada oblednie! Prosze przepis;-).

    OdpowiedzUsuń
  5. Jestem zła, że nie dałaś nam tu zdjęcia w przekroju, musiał być obłędny i kremowy(?) :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jestem ciekawa jak jak smakuje taki daktylowy wypiek. Uwielbiam je same w sobie, więc takie połączenie musiało smakować genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Skąd ta pustka? Wszystko w porządku? ; )

    OdpowiedzUsuń
  8. Tofurnik marzeń Połączenie malin, masła i daktyli - to brzmi mega apetycznie!

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. a ile tego soku z cytryny?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hmm, zawsze daje tak na oko, by zamaskować ten typowy smak tofu, myślę, że gdzieś z 1/3 cytryny :)

      Usuń