z chałwą słonecznikową i gruszką
Ta chałwa to moje dzisiejsze odkrycie dnia, niech cały dzień będzie taki pozytywny ^^
Jeszcze tylko kilka(nascie) godzin <. 3
<3 p="">
PRZEPIS:
200g naturalnego tofu
100-150g pieczonego batata
łyżka mąki z tapioki/ budyniu waniliowego
Sok z 1/2 cytryny
2 łyżki wody
Coś do posłodzenia
Cynamon
Tofu i batata zmiksować na gładką masę. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wyłożonego papierem naczynka. Ew. Ułożyć na wierzchu plastry gruszki. Piec w 180-200 stopniach, przez ok. 35min. Przestudzić i schować do lodówki na kilka godzin. 3>
Ta chałwa to moje dzisiejsze odkrycie dnia, niech cały dzień będzie taki pozytywny ^^
Jeszcze tylko kilka(nascie) godzin <. 3
<3 p="">
PRZEPIS:
200g naturalnego tofu
100-150g pieczonego batata
łyżka mąki z tapioki/ budyniu waniliowego
Sok z 1/2 cytryny
2 łyżki wody
Coś do posłodzenia
Cynamon
Tofu i batata zmiksować na gładką masę. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wyłożonego papierem naczynka. Ew. Ułożyć na wierzchu plastry gruszki. Piec w 180-200 stopniach, przez ok. 35min. Przestudzić i schować do lodówki na kilka godzin. 3>
Cudowny tofurniczek. Ale wkradl sie blad i jest podana 2 razy ilosc tofu;-). Tez taki upieke. Bataty w dobrej cenie w Almie:-P.
OdpowiedzUsuńDziękuję :* oj, fakt już poprawiłam, czasami jestem nieprzytomna jak coś robię xd ja kupuję zazwyczaj w Kauflandzie takie z pandą, bo jest fajne i dobrze się miksuje na gładką masę, cena też znośna ^^
UsuńAaa moja chałwa, ostatnio ja odkryłam i jestem zakochana :) a połączenie jak moje wczorajsze, (bez)sernik i chałwa :P
OdpowiedzUsuńCudo. Z chęcią sięgam po kawałek :-)
OdpowiedzUsuńCudo. Z chęcią sięgam po kawałek :-)
OdpowiedzUsuńRównież bym się poczęstowała za Twoim pozwoleniem.
OdpowiedzUsuńIdealna kompozycja smaków! <3 (ps. w przepisie drobny błąd :P)
OdpowiedzUsuńmam wrażenie, że dziś taką samą chałwę na śniadanie zajadałam tzn. firma ;) słonecznikowa jest równie pyszna co sezamowa :)
OdpowiedzUsuńOh god! Niebo. Te smaki, ta forma, te zdjęcia. Mniaam!
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Przepyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuńZachęciłaś mnie do zrobienia, akurat mam dużo tofu w lodówce :D
Przepyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuńZachęciłaś mnie do zrobienia, akurat mam dużo tofu w lodówce :D
Wspaniały jest! <3
OdpowiedzUsuńjak piec batata? jak frytki? na ile stopni i ile czasu?
OdpowiedzUsuńjak piekę na pure, to przekrajam na pół i następnie piekę, na kratce przez 40-60min w 200stopniach ;) jak frytki to obieram, kroję, czasami obtaczam w przyprawach, czasami nie i następnie piekę na kratce ok.30-40min w 200 stopniach przewracając w połowie :)
Usuń