Oj, długo te placki za mną chodziły, a raczej z takimi dodatkami *.*
Mąka kokosowa idealnie się nadaje do takich placków, ponieważ jest ona bardzo chłonna przez co placki się tak nie rozjeżdżają jak to ma miejsce w tych z serkiem wiejskim ;)
Mąka kokosowa idealnie się nadaje do takich placków, ponieważ jest ona bardzo chłonna przez co placki się tak nie rozjeżdżają jak to ma miejsce w tych z serkiem wiejskim ;)
Noo, tak... fajnie mieć o jeden dzień dłużej majówkę ^.^
Składniki:
100g serka wiejskiego
15g mąki kokosowej
35g mąki
jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
coś do posłodzenia
ok.60ml mleka/mleczka kokosowego
Mokre składniki mieszamy ze sobą. Mąkę przesiewamy i dodajmy do reszty składników. Smażymy na rozgrzanej patelni, na małym ogniu.
Ale fajnie grubiutkie <3
OdpowiedzUsuńMega grube Ci wyszły, ja też dzisiaj plackowałam ;)
OdpowiedzUsuńNie podejrzewałam, że z serka wiejskiego mogą wyjść takie grubiutkie placki :) Super przepis :D Mam składniki więc pewnie wypróbuję :D
OdpowiedzUsuńPatrzę na zdjęcie i wyobrażam sobie jak genialnie musiały smakować :)
OdpowiedzUsuńz wiejskiego z tą mąką muszą być wyjątkowo smaczne! :)
OdpowiedzUsuńo kurczę, ale masz tu pyszności! dodaję do obserwowanych! i zapraszam również do mnie :)
OdpowiedzUsuńWszyscy się tak zachwycają tą mąką kokosową, a ja dalej zwlekam z jej kupnem. Piękne są te placki!
OdpowiedzUsuńte placki wyglądają zjawiskowo!
OdpowiedzUsuńi jeszcze te dodatki! *-*