poniedziałek, 16 grudnia 2013

477. Kukurydziany budyń bananowy

Kukurydziany budyń bananowy z masłem orzechowym i miodem

Ok. Jeden sprawdzian już za mną, jeszcze tylko dwa, kartkówka, Bóg wie co jeszcze i święta. Damy radę :D 


Składniki:
ok.300ml mleka
banan(ok100g?)
30g mąki kukurydzianej 
szczypta cynamonu, aromat waniliowy
ew.cukier

3/4 mleka wstawiam na palnik.Banana miksuję i dodaję do mleka. Resztę mleka mieszam z mąką i cynamonem i wlewam do zagotowanego mleka, cały czas mieszając. Zostawiam na małym ogniu i gotuję kilka minut do zgęstnienia, często mieszając..

Ps. Ostrzegam, konsystencja tego budyniu różni się od takiego zwykłego, tą porównałabym bardziej do jakiegoś kremu. 

5 komentarzy:

  1. O, ciekawy pomysł. Akurat mam mąkę kukurydzianą ;)
    Pewnie, że damy! Bo kto, jak nie my :]

    OdpowiedzUsuń
  2. Dasz , dasz ! ;)
    Ten budyń musi być genialny !

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham wariacje na temat budyniu, a jeżeli ma konsystencję kremu to biorę! :)
    Powodzenia w dalszych sprawdzianach ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. O super pomysł! Na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam, dla mnie budyń- w każdym wydaniu! :)

    OdpowiedzUsuń