owsiane bananowe gofry z masłem orzechowym, miodem i bananem
O mamo, jestem w niebie. To były najlepsze gofry w moim życiu. <3 p="">3>
A teraz idę piec szarlotkę na imieniny babci.
Składniki:
30g płatków owsianych + wrzątek do zalania(ok40ml)
30g mąki
mały zmiksowany banan(ok.70-80g?)
białko jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka stopionego masła
łyżka mleka
łyżka mleka
cynamon, sól, aromat waniliowy
+
masło orzechowe
miód
Płatki zalewam wrzątkiem i czekam, aż wchłonie się cały płyn. Wszystkie składniki mieszam ze sobą i piekę w dobrze nagrzanej i czymś nasmarowanej gofrownicy.
O jak tu fajnie u Ciebie! : * Oczywiście obserwuję ♥ . Będę wpadać tu częściej! A bananowe gofry są obłędne! : ) Oraz dodaję cię do ulubionych blogów miesiąca! : ) Jak tez i zapraszam na nowo odświeżony blog! Oraz nowe notki : * Będzie mi bardzo miło ,jeżeli zawitasz : * http://vizualny-swiat.blogspot.com/ Pozdrawiam Serdecznie i Cieplutko! : )
OdpowiedzUsuńPierwsze zdjęcie nieskończenie apetyczne :)
OdpowiedzUsuńPodziel się efektami pracy nad szarlotką ! :))
OdpowiedzUsuńTe gofry <3 I to rozpływające się masło *.*
Ciekawy pomysł na gofry, koniecznie muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPierwsze zdjęcie jest tak kuszące, że aż ślinka cieknie *.*
te gofry koniecznie muszę spróbować - jak dla mnie nic w nich nie brakuje ! :)
OdpowiedzUsuńGenialne! Wyglądają bosko.
OdpowiedzUsuńGofry goframi, ale to masło! Wierzę, że smakowały nieziemsko :)
OdpowiedzUsuń