niedziela, 19 października 2014

766. Placki z kaszy jaglanej, te najlepsze?


Jaglane dyniowe placki z nutellą
inspiracja

Te placki... o mamuniu, kto by powiedział, że mogą smakować tak genialnie.
Aa, tata zaczął przezywać mnie już "pani dynia"


Przepis:

40g ugotowanej kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem)
25g mąki kukurydzianej
jajko
100g pure z dyni
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej, soli
coś do posłodzenia
cynamon

Kaszę z dynią miksuje na gładka masę, dodaję resztę składników, miksuje i smażę na rozgrzanej patelni. 

18 komentarzy:

  1. Jeszcze nigdy jaglanych nie jadłam, muszę nadrobić zaległości ;) Twoje za to prezentuję się cudnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ojejku, jakie grubaski!! nie dziwię się, że dobre - z nutellą!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja się zabieram i zabieram za te jaglane! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Miałam dzisiaj jeść jaglane, ale zdecydowałam się na te z owsa. Następnym razem! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. jak z nutell to musiało smakować nieziemsko! ^^
    Pani Dynia heheh :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja chyba nie umiem wybrać najlepszych placków, ale już czuję, że te byłby w czołówce :)

    OdpowiedzUsuń
  7. To w takim razie - czy Pani Dynia zechciałaby i dla mnie zrobić takie placki? Bo cudowne są! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają nieziemsko, ten kolorek! Zapisuję przepis i robię je jeszcze w tym tygodniu! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. wow! świetne! już sam kolor zachwyca :) jestem pewna, że podbiją podniebienie nie jednej osoby!

    OdpowiedzUsuń
  10. Jakie pulchniutkie! Jestem zachwycona :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wyglądają oblędnie! Muszę zrobić drugie podejście do jaglanych placków.

    OdpowiedzUsuń
  12. Jakie świetne grubaski! Powiem ci, że z kaszy jęczmiennej placków jeszcze nie robiłam. Przepis zapisuję :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jakie pięknie grube! Teraz żałuję, że jednak nie postawiłam dziś na placki ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Nir dosc ze zdrowe i i pysznie wygladaja!

    OdpowiedzUsuń