*z mąką kokosową, mleczkiem kokosowym
Nie sądziłam, że będzie to takie dobre. :)
Składniki:
250g serka sernikowego (np. "Emilka")
100g puree z dyni hakkaido
jajko
10g proszku budyniowego
15g mąki kokosowej
50ml mleczka kokosowego/mleka
coś do posłodzenia
cynamon
Ser mieszam z pure, jajkiem, cynamonem i czymś do posłodzenia. Wstawiam na palnik i podgrzewam. W kubeczku mieszam proszek budyniowy i mleko. Do gorącego się sera wlewam rozrobiony budyń i energicznie mieszam. Następnie dodaję mąkę. Gotuje jeszcze kilka minut. Przekładam do naczynka i wstawiam do lodówki na kilka godzin(najlepiej na noc)
Nie sądziłam, że będzie to takie dobre. :)
Składniki:
250g serka sernikowego (np. "Emilka")
100g puree z dyni hakkaido
jajko
10g proszku budyniowego
15g mąki kokosowej
50ml mleczka kokosowego/mleka
coś do posłodzenia
cynamon
Ser mieszam z pure, jajkiem, cynamonem i czymś do posłodzenia. Wstawiam na palnik i podgrzewam. W kubeczku mieszam proszek budyniowy i mleko. Do gorącego się sera wlewam rozrobiony budyń i energicznie mieszam. Następnie dodaję mąkę. Gotuje jeszcze kilka minut. Przekładam do naczynka i wstawiam do lodówki na kilka godzin(najlepiej na noc)
A podałabyś dokładny przepis? ;)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo chętnie skorzystam :)
UsuńSerniczki to ja uwielbiam! Twój jest fantastyczny :)
OdpowiedzUsuńdyniowy mniam! :)
OdpowiedzUsuńTen kolor *.*
OdpowiedzUsuńdynia i kokos w zestawieniu razem po prostu nie może nie smakować! to musiało być świetne :)
OdpowiedzUsuńOMG! obłęd *-*
OdpowiedzUsuń