sobota, 12 kwietnia 2014

593. Pomidorowo-ziołowo--serowe gofry.

pomidorowo-ziołowo-serowe gofry z almette/keczupem i pomidorem


Podobno dzisiaj dzień czekolady, nadrobię później.

Składniki:
55g mąki
20g startego sera żółtego
jajko
łyżka rozpuszczonego masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
60-70ml soku pomidorowego(dałam domowy + trochę mleka bo miałam za mało)
płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, zioła


Mieszamy wszystkie składniki ze sobą i pieczemy w rozgrzanej gofrownicy.

11 komentarzy:

  1. zawsze jest czas by nadrobić! zresztą te gofry są tak smaczne w tej wytrawnej wersji, że nie można się im oprzeć :) lubię almette smarować kanapki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje gofry zawsze wyglądają cudownie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Coś dla mnie! Uwielbiam wytrawne dania :)

    OdpowiedzUsuń
  4. chyba wiek co będę dziś jeść na kolację ! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy jeszcze nie robiłam gofrów na wytrawnie, ale zabieram się za nie od dłuższego czasu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wytrawne gofry i owszem ale preferuję na obiad ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie próbowałam takich wytrawnych gofrów, chyba czas kupić gofrownicę i nadrobić zaległości ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Super gofry na wytrawnie rownie swietne co na slodko :) !

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie jadłam jeszcze gofrów w wytrawnej wersji, chyba musze to nadrobic ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. ooo gofry na wytrawnie to musi być coś ! :-)

    OdpowiedzUsuń