czwartek, 6 lutego 2014

529. Z masłem i cukrem.


Jabłkowe placki na maślance z masłem i cukrem trzcinowym( i większa ilością cukru*.*)

Już prawie weekend.

Przepis:
60g mąki
70ml maślanki
małe jabłko starte na tarce i odciśnięte z nadmiaru soku
jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy, sól, cynamon

+masło i cukier do podania

Jajko miksuję z maślanką dodaję jabłko i miksuję. Następnie dodaję przesianą mąkę i resztę składników. Smażę na rozgrzanej patelni. 

8 komentarzy:

  1. Masła nie lubię ale coś czuję że w takiej wersji by mi posmakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jabłkowe placki- pychaa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wszystko co z masłem i cukrem jest dobre. mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ta wersja na pewno jest dla mnie. Choć ja podałabym z masłem i miodem *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. Najlepiej podane! Z masłem to chyba wszystko jest lepsze :>

    OdpowiedzUsuń
  6. Widzę, że ostatnio stawiasz na takie klasyczne dodatki. I wychodzi pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie proste dodatki, ale takie pyszne. Ja w takiej wersji jem wszystkie kluski <3

    OdpowiedzUsuń