sobota, 22 lutego 2014

545. Ser, zioła i gofry?





serowo-ziołowe gofry z jajkiem w koszulce, keczup

Uwielbiam te gofry, robię je już któryś raz i za każdym razem wychodzą świetnie.

Plany na dziś?
Film ze znajomymi i nocny powrót przez las.


Składniki:


50g mąki
jajko
60ml maślanki
sól, pieprz, świrze/suszone zioła(oregano, bazylia, tymianek itp) papryka
20g tartego sera żółtego
łyżka roztopionego masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy zioła. Jajko miksuję z masłem i maślanką, zmniejszam obroty i dodaję mąkę, następnie dodaję ser. Piekę gofry w natłuszczonej gofrownicy. 

9 komentarzy:

  1. Gofrów na wytrawnie jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie spróbować! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. chyba mam obiad na dziś, tak czuję :)
    plany obiecujące!

    OdpowiedzUsuń
  3. muszę w końcu zabrać się za gofry na wytrawnie! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam takie na obiad ale bez jajka ;) Świetne są wytrawnego gofry!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja to bym jeszcze żółty ser dodała :D
    Mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Oo wyglądają pysznie! Może wreszcie chęć zjedzenia wytrawnego śniadania zwycięży i zrobię takie gofry.. A jak nie to na kolację :D

    OdpowiedzUsuń