Już prawie weekend.
Przepis:
60g mąki
70ml maślanki
małe jabłko starte na tarce i odciśnięte z nadmiaru soku
małe jabłko starte na tarce i odciśnięte z nadmiaru soku
jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy, sól, cynamon
+masło i cukier do podania
Jajko miksuję z maślanką dodaję jabłko i miksuję. Następnie dodaję przesianą mąkę i resztę składników. Smażę na rozgrzanej patelni.
Jajko miksuję z maślanką dodaję jabłko i miksuję. Następnie dodaję przesianą mąkę i resztę składników. Smażę na rozgrzanej patelni.
Wyglądają super :) !
OdpowiedzUsuńMasła nie lubię ale coś czuję że w takiej wersji by mi posmakowało :)
OdpowiedzUsuńjabłkowe placki- pychaa :)
OdpowiedzUsuńwszystko co z masłem i cukrem jest dobre. mniam :)
OdpowiedzUsuńTa wersja na pewno jest dla mnie. Choć ja podałabym z masłem i miodem *.*
OdpowiedzUsuńNajlepiej podane! Z masłem to chyba wszystko jest lepsze :>
OdpowiedzUsuńWidzę, że ostatnio stawiasz na takie klasyczne dodatki. I wychodzi pysznie!
OdpowiedzUsuńTakie proste dodatki, ale takie pyszne. Ja w takiej wersji jem wszystkie kluski <3
OdpowiedzUsuń