bananowy pudding chlebowy* z sosem orzechowym** i miodem, banan
*z domowego chleba tostowego
** masło orzechowe+mleko
Ten zapach w trakcie pieczenia *.*
Nocne rozmowy. Lekki uśmiech na twarzy. Chwila ciszy.
Przepis:
kilka kromek chleba
jajko
1/2 zmiksowanego banana
30ml mleka
cynamon, szczypta soli, ew. coś do posłodzenia
Naczynko smarujemy masłem. Wrzucamy pokrojony w kostkę chleb. Banana mieszamy z resztą składników i powstałą masą zalewamy chleb tak, aby wszystko zostało przykryte. Odstawiamy na jakieś 15-20min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180stopni. Pieczemy przez 30min.
Ideał <3
OdpowiedzUsuńlubie te Twoje pyszne połączenia!
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takiego puddingu, ale Twój strasznie zachęca :)
OdpowiedzUsuńklasyka, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam chlebowego puddingu. Muszę go sobie odświeżyć w najbliższym czasie :)
OdpowiedzUsuńsos orzechowy wygrywa ! :D
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na ten sos orzechowy! Muszę kiedyś wykorzystać ;)
OdpowiedzUsuńgenialne połączenie! :)
OdpowiedzUsuńCo do amarantusa...ja nie jadłam płatków tylko nasiona :-)
OdpowiedzUsuń4 łyżki na ( chyba ) szklankę mleka.