piątek, 31 maja 2013

297.


 „Strach czyni z człowieka egoistę.”







Clafoutis* z wiśniami, dżemem wiśniowym i płatkami migdałów

*żytnio-pszenne z dodatkiem soku z wiśni




I co wy ciasto w środku wcale nie wyszło niebieskie xd
A miało być takie różowe, ale czasami są takie dni kiedy ciasto opada, w środku się chyba nie dopieka, a gdzieś między wiśniami znajdujesz samtną pestkę. 
Budzą Cię promienie słońca, by za chwilę uciekać z tarasu przed deszczem. Czasami tak po prostu jest.

8 komentarzy:

  1. niebieskie też dobre! ^^ a może nawet...niebiańskie? :>

    OdpowiedzUsuń
  2. niebieskiego jeszcze nie widziałam, więc to pewnego rodzaju nowość :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, a według mnie kolor nieważny, liczy się przede wszystkim smak, którego clafoutis nie brakuje :D

    OdpowiedzUsuń
  4. to jest takie dobre, pysznie podałaś ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. Co z tego że niebieskie, ważne że było smaczne ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Remarkable! Its truly amazing piece of writing, I have
    got much clear idea about from this paragraph.

    My homepage coupons for restaurants orlando florida

    OdpowiedzUsuń
  7. czasem po prostu są takie dni, ale po każdym takim w końcu przychodzą te dobre. tak. trzeba o tym pamiętać.
    clafoutis jeszcze nie jadłam,ale może i ja spróbuję?

    OdpowiedzUsuń
  8. Pycha!
    Nominowałam Cię do Liebster Blog ! :**

    OdpowiedzUsuń