jogurt naturalny
Składniki:
25 płatków owsianych
25g mąki
15-20g miękkiego masła
łyżeczka cukru (lub więcej do smaku)
1/2 łyżeczki miodu
cynamon, szczypta soli
szczypta sody oczyszczonej
duża gruszka (ok.200g)
100-150g rabarbaru
1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
cynamon
ew. cukier
Składniki na kruszonkę zagniatamy i wstawiamy na ok.20min do zamrażalki. Gruszkę obieramy, mieszamy z rabarbarem, mąką i cynamonem. Przekładamy do naczynka, posypujemy kruszonką i pieczemy ok.25-30min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Składniki:
25 płatków owsianych
25g mąki
15-20g miękkiego masła
łyżeczka cukru (lub więcej do smaku)
1/2 łyżeczki miodu
cynamon, szczypta soli
szczypta sody oczyszczonej
duża gruszka (ok.200g)
100-150g rabarbaru
1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
cynamon
ew. cukier
Składniki na kruszonkę zagniatamy i wstawiamy na ok.20min do zamrażalki. Gruszkę obieramy, mieszamy z rabarbarem, mąką i cynamonem. Przekładamy do naczynka, posypujemy kruszonką i pieczemy ok.25-30min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
genialna kruszonka i mój ulubiony jogurt naturalny ;)
OdpowiedzUsuńMusiało pysznie chrupać :)
OdpowiedzUsuńo jaciee *-*
OdpowiedzUsuńJakie ma wymiary Twoje naczynie do zapiekania? :)
OdpowiedzUsuńA rabarbar pod kruszonką jest cudowny!
Rabarbar i gruszką - genialne :)
OdpowiedzUsuńnie ma nic lepszego od chrupiącego owsa :D
OdpowiedzUsuńale to musiało być smaczne!
OdpowiedzUsuńRABARBAR :O
OdpowiedzUsuńCrumble to kwintesencja owocow! :D
OdpowiedzUsuńpyszna owsiana kruszonka <3!
OdpowiedzUsuń