sobota, 27 września 2014

744. Pod owsianą kruszonką.

 Gruszka i rabarbar pod owsianą kruszonką;
jogurt naturalny 

Składniki: 

25 płatków owsianych
25g mąki
15-20g miękkiego masła
łyżeczka cukru (lub więcej do smaku)
1/2 łyżeczki miodu
cynamon, szczypta soli
szczypta sody oczyszczonej

duża gruszka (ok.200g)
100-150g rabarbaru
1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
cynamon
ew. cukier

Składniki na kruszonkę zagniatamy i wstawiamy na ok.20min do zamrażalki. Gruszkę obieramy, mieszamy z rabarbarem, mąką i cynamonem. Przekładamy do naczynka, posypujemy kruszonką i pieczemy ok.25-30min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 

11 komentarzy:

  1. genialna kruszonka i mój ulubiony jogurt naturalny ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie ma wymiary Twoje naczynie do zapiekania? :)
    A rabarbar pod kruszonką jest cudowny!

    OdpowiedzUsuń
  3. Rabarbar i gruszką - genialne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. nie ma nic lepszego od chrupiącego owsa :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Crumble to kwintesencja owocow! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda apetycznie! ;)

    Pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń