jogurt naturalny
*z mąką kokosową, mleczkiem kokosowym
W poniedziałki będzie na wynos. Bo pierwsza lekcja o 7.10, pobudka jeszcze wcześniej, a u mnie zero motywacji by wstać jeszcze wcześniej.
Składniki:
15g mąki kokosowej
40g mąki
łyżeczka kakao
100g cukinii startej na drobnych oczkach*
jajko
20ml mleczka kokosowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli, cynamonu
coś do posłodzenia
kilka jeżyn
*odcisnąć z wody, wyjdzie tego jakieś ok.50g dodać to do ciasta + jakieś 30ml wody
*odcisnąć z wody, wyjdzie tego jakieś ok.50g dodać to do ciasta + jakieś 30ml wody
W jednej miseczce mieszamy mokre składniki. Do drugiej przesiewamy mąkę, łączymy obie miseczki. Ciasto przekładamy do naczynka, co jakiś czas wtykając jeżynę. Pieczemy ok.40min w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni.
A piekłas rano? Wyglada przesmacznie! :))
OdpowiedzUsuńNiee, co ty, wieczorem ;) Rano to ja wstałam, wyszykowałam się, zrobiłam kawę w termos i wyleciałam na pociąg ;P
UsuńBardzo lubie ten jogurt :)
OdpowiedzUsuńmałe, słodkie kokosowe ciacho- pysznie :)
OdpowiedzUsuńNiebiańska muffina *.* I do tego jeszcze z cukinią!
OdpowiedzUsuńpychotka
OdpowiedzUsuńna wynos też można pysznie! śniadanie pierwsza klasa :)
OdpowiedzUsuńMuffina muffiną, ale pierwszy raz widzę taki jogurcik naturalny xD
OdpowiedzUsuńJa tak samo haha
Usuńale muffina *.*
OdpowiedzUsuńNo to się nie dziwię, że na wynos. Dobry pomysł z taką muffiną :)
OdpowiedzUsuńale pyszności!
OdpowiedzUsuń