wtorek, 8 marca 2016

Kokosowy tofukrem.

Kokosowy krem z tofu, z borówkami i wiórkami 

nie sadziłam, że moim mikserem mogę stworzyć tak gładki krem z tofu :O <. 3

Natalia chyba Ci się zaraz coś przypali.. tak mam to chyba w zwyczaju z wiórkami xd 


Przepis:

250-300g naturalnego tofu

1/2 szklanki mleczka kokosowego
1/4 szklanki wody/mleka roślinnego
sok z 1/2 cytryny 
coś do posłodzenia (u mnie słodzik..dość dużo xd)
ew. łyżka mąki kokosowej 


Wszystkie składniki zmiksować ze sobą na gładką masę, schłodzić w lodówce.  (w tym czasie zgęstnieje )

9 komentarzy:

  1. haha, piona! u mnie dziś taki krem na śniadanie <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Swietny krem. Od razu zapisalam przepis:-P. Uwielbiam takie kremy:-).

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeeezu, jak ja kocham kremy z tofu... x] Co kupię tofu i chcę z niego wyczarować coś ciekawego, to i tak zawsze ląduje w misie blendera. No i borówki <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha dokładnie 90% tofu które kupie idzie do miksera :D

      Usuń
  4. Ale te wiórki wyjątkowo apetyczne. Jak robiłęm swój, to też był aksamitny i pyszny! c:

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. A kto ma kostkę tofu i niedawno kupione mleczko i wiórki kokosowe? <3

    OdpowiedzUsuń