środa, 24 lutego 2016

Owsianka w wersji kremu.

Owsiany krem kokosowo-bananowy, 
z mango 

w tym wszystkim nawet nie zauważyłam kiedy przed 7 rano można już zrobić zdjęcie w sumie dobrym świetle 


Przepis:

50-60g płatków owsianych 
szklanka wody 
1,5 banana 
1/3 szklanki mleczka kokosowego 
łyżeczka mąki kokosowej 


Płatki ugotować w szklance wody, lekko przestudzić. Dodać banana oraz mleczko i zmiksować na gładką konsystencję. Przełożyć do miseczki i schłodzić przez noc w lodówce. 

8 komentarzy:

  1. krem, słodycz- tak to można zaczynać dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam "skremowane" owsianki :D Moglabyś zdradzić proporcje? Taki fajny gęsty ci wyszedł! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście, też dzisiaj przeżyłam coś podobnego gdy rano w kuchni było przyjemnie pomarańczowo ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. I to jest piękne! Żegnaj blacie z LEDem, witaj parapecie!
    Mango, mniam.

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. u mnie wschodzi o 7, więc zdjęcia nie wychodzą dla takiego rannego ptaszka jak ja :D

    OdpowiedzUsuń
  6. ja własnie w tym tygodniu zauważyłam bo musiałam wstawać o tak nieludzkiej porze :D ale to dobrze, wiosna nadchodzi <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Dodasz przepis na to, na trufle i tą sernikową owsiankę ?

    OdpowiedzUsuń