patrząc się na swoje posiłki zauważam, że coraz więcej w nich tych zweganizowanych opcji, coraz więcej prostoty -nieprostoty, opierającej się na warzywach i kaszach, i moim ostatnim odkryciu pietruszki! czemu ją tak omijałam wcześniej?
no i ostatnie odkrycie, makaron udon, genialny jest ^^
zapiekanka selerowa( w pomidorach, z płatkami drożdżowymi i zmielonymi orzeszkami ziemnymi) bulgur, inspirowana tą (vegan)
makaron udon w syropie klonowym i sosie sojowym, z marchewką i brokułem (vegan)
pieczone "samosy"*z farszem z ziemniaków, ciecierzycy, groszku
z pomidorowym sosem mango (vegan)
*z dodatkiem mąki z ciecierzycy
*z dodatkiem mąki z ciecierzycy
miały być mniejsze, ale jestem leniuszkiem i wolałam uformować kilka większych
tofu klopsy z masłem orzechowym, kuskus, warzywa (vegan)
inspiracja
inspiracja
tortilla z tofu smażonym z ananasem, ryżem, marchewką i sałatą, z ostrym sosem chilli (vegan)
Co ci się stało z tamtym naczynkiem? Potłukłaś?
OdpowiedzUsuńjest całe :) po prostu czasami tego "starego" też używam i jakoś tak ostatnio bardziej :)
Usuńwłaśnie chcę zrobić tą zapiekankę, bo mam sporego selera do zjedzenia :D
OdpowiedzUsuńjak zawsze, moje smaki! - piona! :*
I moje także! <3
UsuńTe pierożki - cuudoo!
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Przepis na samosy poproszę!!!
OdpowiedzUsuńMuszę się zmobilizować, bo ja się wykręcam brakiem czasu i gotuję zupę na dwa dni :(
OdpowiedzUsuńja też gotuję na "dłużej" szczególnie jak robię takie pierogi, czy jakieś kotlety, potem do pudełka i do szkoły jest co zabrać :D
UsuńBardzo proszę o przepisy na te wszystkie pyszności :D
OdpowiedzUsuńW każdym daniu zawsze wstrzelasz się totalnie w moje smaki. Też ostatnio żywię się w bardzo dużej mierze wegańsko, ale nie wiem czy jestem gotowa na ten krok. A jak jest z tym u Ciebie? :)
OdpowiedzUsuń