z kakaowym sosem daktylowym i bananem
* na mleczku kokosowym
* na mleczku kokosowym
słynne już w niektórych kręgach, pora i na mnie :)
proste rzeczy wzruszają mnie najbardziej, zwykłe historie doprowadzają do łez, zwykłe filmy i książki, tak proste, że mogłyby dziać się obok, jednocześnie wciągają i dają do myślenia,
Przepis:
150g tofu
50g mąki kukurydzianej
1/4 szklanki mleczka kokosowego
1/4 szklanki mleka (roślinnego)/wody
coś do posłodzenia
sok z cytryny!! (nie pomijać, neutralizuje smak tofu)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
większa szczypta sody oczyszczonej
Tofu zmiksować z mlekiem i sokiem z cytryny, dodać resztę składników. Smażyć na patelni przetartej olejkiem kokosowym(lub czym innym), na małym ogniu pod przykryciem, przewrócić i zwiększyć ogień
Przepis:
150g tofu
50g mąki kukurydzianej
1/4 szklanki mleczka kokosowego
1/4 szklanki mleka (roślinnego)/wody
coś do posłodzenia
sok z cytryny!! (nie pomijać, neutralizuje smak tofu)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
większa szczypta sody oczyszczonej
Tofu zmiksować z mlekiem i sokiem z cytryny, dodać resztę składników. Smażyć na patelni przetartej olejkiem kokosowym(lub czym innym), na małym ogniu pod przykryciem, przewrócić i zwiększyć ogień
Wyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńzawsze jak patrzę na Twoje placuszki mam ochotę iść do kuchni i smażyć! <3
OdpowiedzUsuńDlatego, że zwracamy na nie uwagę, i bardziej je czujemy.
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Placuszki z tofu zawsze mi sie marzyly. A tutaj apetyczne zdjecie bez przepisu. Calkiem serio,to prosze Cie o przepis :-). No i przyznaje sie,ze nigdy nie jadlam plackow z tofu. Teraz cala moja nadzieja w Tobie :-).
OdpowiedzUsuńzrobione! :D koniecznie próbuj, są naprawdę dobre i o dziwo bardzo łatwo się je przewraca się zdziwiłam nawet :D
UsuńAle bym zjadła na śniadanko! Pychota :)
OdpowiedzUsuńsmacznyrezultat.blogspot.com