wtorek, 23 lutego 2016

nietypowe.. z burakiem.

Buraczane kokosowe trufle z fasoli; z wodą kokosową 
w wiórkach i białej czekoladzie 

nie sądziłam, że wyjdą a jednak i to całkiem łatwo :)


Przepis:

100-120g białej fasoli z puszki
ok.100g gotowanego buraka
30-40g mąki kokosowej

łyżka wody różanej 
coś do posłodzenia


+wiórki do obtoczenia, biała czekolada, ew. suszony burak 


Fasolę i buraka miksujemy. Mieszamy z resztą składników. Formujemy okrągłe kuleczki i ew.obtaczamy w suszonych buraczkach. Schładzamy przez kilka godzin w lodówce, rano obtaczamy w wiórkach i czekoladzie. 



6 komentarzy:

  1. Piękne są, ten kolor <3 A z wodą kokosową musiały być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jezujezujezu. Wyglądają cudownie! Kiedyś ci chyba nawet coś o takich wspominałem :D Czekam na przepis!

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Znów mnie prześladuje ten burak :D Ale mają cudny kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  4. tęsknie za moim blenderem coraz bardziej :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepiękne, ale pewnie i przesmaczne musiały być :D

    OdpowiedzUsuń