piątek, 17 lipca 2015

Spóźnione, gofry kokosowe.

Cukiniowe gofry kokosowe*;
 z jogurtem kokosowym(z mleczkiem kokoswoym) i malinami
*z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym

I jak to bywa z wyrobami z mąki kokosowej, otwierając gofrownicę modliłam się bym dała radę to zrobić, dało i jak pysznie wyszło ^^ 

No tak mój komputer nie byłby sobą gdyby nie zbuntował się co jakiś czas, czarny ekran po włączeniu i instalacja systemu na nowo (po raz setny) zawsze spoko.. dobrze, że jest kochany D który za każdym razem mi go naprawi :D 
A teraz lecę spać, bo nie wstanę rano ;P


Przepis:
100g cukini startej na drobnych oczkach
30g mąki kokosowej
jajko
ok.60-80ml mleczka kokosowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
coś do posłodzenia

Startą cukinię, lekko solimy i odciskamy z soku(nie wylewamy go!) Miksujemy z resztą składników i dolewamy również sok z cukinii. Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy, wysmarowanej masłem przez kilka minut ;) 

10 komentarzy:

  1. U ciebie na blogu można znaleźć wszystko z cukinią, od gofrów do owsianki <3

    OdpowiedzUsuń
  2. kokosowe z malinami, porywam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wyglądają!

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Jogurt kokosowy! Przecież to takie proste, a jakie pyszne musi być - dlaczego ja go wcześniej nie robiłam takim sposobem?! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. mój się tak zbuntował, że w ogóle przestał działam i niestety w najbliższym czasie muszę poszukać nowego towarzysza .. :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Mogę prosić o przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czy zamiast mleczka kokosowego moge uzuc zwyklego krowiego?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jasne można użyć każdego rodzaju :) Tu chodzi o smak :) Jedynie co możesz w takim razie dodać to łyżkę roztopionego masła/jakiegoś oleju i nie wiem, czy tego mleka nie będziesz musiała dodać odrobinę mniej, ale raczej nie bo moje mleczko kok. było bardzo płynne :)

      Usuń