keczupem i pomidorem
Chrupiące po brzegach, mięciutkie w środku z serową nutą, niebo ^^
Przepis? ^^
Przepis:
55g mąki
1/2 startej na drobnej oczkach cukinii (ok.100g)
jajko
ew. kilka łyżek mleka do konsystencji
szczypta sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz
1/3 kulki mozzarelli
kawałek sera żółtego (ok.40g)
Startą cukinię solimy i pozostawiamy na chwilę. Odciskamy ją z soku(nie wylewamy). Mąkę przesiewamy dodajemy resztę składników, razem z wodą po cukinii, miksujemy, ew. dolewamy mleka do konsystencji, dodajemy starte na grubych oczkach sery. Pieczemy w dobrze nagrzanej gofrownicy przez kilka minut.
Chrupiące po brzegach, mięciutkie w środku z serową nutą, niebo ^^
Przepis? ^^
Przepis:
55g mąki
1/2 startej na drobnej oczkach cukinii (ok.100g)
jajko
ew. kilka łyżek mleka do konsystencji
szczypta sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz
1/3 kulki mozzarelli
kawałek sera żółtego (ok.40g)
Startą cukinię solimy i pozostawiamy na chwilę. Odciskamy ją z soku(nie wylewamy). Mąkę przesiewamy dodajemy resztę składników, razem z wodą po cukinii, miksujemy, ew. dolewamy mleka do konsystencji, dodajemy starte na grubych oczkach sery. Pieczemy w dobrze nagrzanej gofrownicy przez kilka minut.
bardzo chętnie! mimo że za serem żółtym nie przepadam to muszę przyznać, że w te gofry wkomponował się idealnie(:
OdpowiedzUsuńNo jasne <3.
OdpowiedzUsuńNa razie próbowałam tylko tego połączenia w plackach, ale w gofrach smakuje o niebo lepiej :3
Prawdopodobnie mój żołądek zbuntowałby się już po pierwszym kęsie, ale popatrzeć na takie cuda można, bo na pewno smakują wspaniale :)
OdpowiedzUsuńTak prosimy o przepis!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńMarzy mi się gofrownica :(
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Gofry na wytrawnie- to jest TO COS!!!
OdpowiedzUsuńZdecydowanie przepis!
OdpowiedzUsuńJa z niecierpliwością czekam na przepis! :)
OdpowiedzUsuńRzucaj przepis, bo tonę w cukiniach ;) Z chęcią uraczę się nimi dziś na kolację, nie mogę się doczekać :P
OdpowiedzUsuńNie przypominam sobie żebym kiedyś jadła gofry na słono...Chyba muszę spróbować ;)
OdpowiedzUsuńGofry w wytrawnej wersji wciąż przede mną, a jak patrzę na te Twoje, to aż się doczekać nie mogę wypróbowania! :)
OdpowiedzUsuńjakie pyszności :)
OdpowiedzUsuńpo prostu chciałabym mieć czas i ochotę na robienie gofrów.... :-/
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńMoje kubki smakowe mówią wielkie tak (;
OdpowiedzUsuńTylko wymyślić jakąś alternatywę dla sera i jeść!
OdpowiedzUsuńTak wytrawnej wersji gofrów jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń