poniedziałek, 28 października 2013

428. Domowe wypieki.

domowy pełnoziarnisty bajgiel z makiem podany z sałatą, wędliną i jajecznicą,pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, ogórki konserwowe

(zdjęcie pod tytułem, "o matko, ale późno")

Dla takich rzeczy mogę co jakiś czas zrobić wyjątek i zjeść wytrawne śniadanie <3 
Nie wiem czemu, ale zawsze jak robię bajgle(2 raz >.<) to nie wychodzą one takie puszyste są raczej takie płaskie... choć na początku ładnie rosną, wydaje mi się, że ma to coś wspólnego z tą ich "kąpielą" ale sama nie wiem.. :P

Nie wiem, czy mam się cieszyć czy płakać z powodu oceny ze spr. z Niemieckiego... taaaak, to chyba jedyny z przedmiotów którego nie potrafię się nauczyć..


12 komentarzy:

  1. domowy bajgiel, mistrzostwo! mam w planach takie w najbliższym czasie :)
    hej, mogę pomóc w niemieckim, jeśli byś chciała!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To rób je koniecznie :D
      Serio? Dobrze wiedzieć, że w razie czego mam do kogo napisać, naprawdę dziękuje :)

      Usuń
  2. Śliczny , nie ma to jak domowe :)
    Czy ja mam jakieś zwidy czy widzę tam pokrojone winogrono ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tez tak myslalam ale to raczej pomidorki :)

      Usuń
    2. Wiktoria ma rację to pomidorki, tylko taka żółta odmiana, pyszne są <3

      Usuń
  3. Następnym razem zrób je na mleku albo wymieszaj pół na pół mleko z wodą :) powinnny wyść bardziej puszyste i wyrośnięte ku górze :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wow podziwiam, ja jak na razie nie odważyłam sie chyba pewnie jest to motywowane tym e sie nie uda, moze dzieki Twojemu wpisowi zmienie zdanie bo wyglada bajecznie :) pozdrawiam i zapraszam również do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. też muszę upiec bejgle. Powiesz z jakiego przepisu robiłaś ?:)

    OdpowiedzUsuń
  6. jakie nieudane? wyglądają bosko <3

    OdpowiedzUsuń
  7. domowe pieczywo nie ma sobie równych! tez się czaję na bajgle ale trochę się boję, że mi nie wyjdą... ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. dla domowego pieczywa to i ja mogłabym zjeść takie wytrawne śniadanie, zresztą na słodko też można ;D spróbuję kiedyś upiec te bajgle, z pewnością wyszły pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. nie odmówiłabym takiemu bajglowi ;)

    OdpowiedzUsuń