niedziela, 13 października 2013

413. Knedle w skorupce.


knedle w cynamonowej skorupce ze śliwkami podane ze śmietaną

inspiracja
Knedle robione z tego przepisu, potem obtoczone w "kruszonce" (roztopione masło z bułką tartą, cynamonem i cukrem) a następnie pieczone w piekarniku.

To było genialne, obłędne.. a pomyśleć, że tak długo się zbierałam, a jeszcze dzisiaj miałam wątpliwości, no bo jak, pewnie nie będą chrupiące i w ogóle będą jakieś dziwne, pff.. ale to nie prawda, jedno z najlepszych śniadań ostatnimi czasami.:3 Chce jeszcze <3

Jak dobrze wiedzieć, że jutro nie trzeba się zwlec z łóżka po 5. :)

9 komentarzy:

  1. o mamciu, przeprzepyszniusie! zapisuję przepis C:

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny pomysł z tą skorupką ! już dziś drugi raz kuszą mnie knedle ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają wspaniale, a jak sobie wyobrażam ten smak kruszonki, to robię się głodna ;>

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo sie ciesze, ze tak Ci smakowalo ;) Pieknie sie prezentuja ^^

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają wprost genialnie ! Uwielbiam wszystko co chrupiące ^^

    OdpowiedzUsuń
  6. ooo, nigdy nie jadłam takich knedli ;) musiały być pyszne

    OdpowiedzUsuń