środa, 12 grudnia 2012

127.

cynamonowe gofry owsiane z twarogiem, orzeszkami i miodem/ kremem bananowo-orzechowym


Tym razem się udały :P 
Dzisiaj w szkole spokój jedynie kartkówka z polskiego z lektury :P 
Jeszcze dwa dni i weekend, jutro chyba najcięższy dzień 
Rano roraty, potem od razy do szkoły, kończę o 15.25 potem dom i potem do kościoła na rekolekcje. Matko głupie bierzmowanie

22 komentarze:

  1. weekend a później tylko tydzień! ;))
    mmm ten krem kusi<3

    OdpowiedzUsuń
  2. jak następnym razem będzesz robiła gofry to daj znać, wpadam! :D Kocham je!

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniały początek dnia :D

    OdpowiedzUsuń
  4. mogłabym prosic o przepis na te gofry owsiane ?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne :)
      80g mąki (dałam żytnią)
      łyżeczka proszku do pieczenia
      cynamon według uznania
      50g płatków owsianych
      jajko
      1/2 szklanki mleka + kilka łyżek*
      łyżka miodu ( lub coś innego do posłodzenia)
      łyżka masła (ok 10-15g)
      ew. jakiś aromat

      Rozgrzewam gofrownicę. Mokre składniki mieszam ze sobą, w oddzielnej miseczce przesiewam mąkę i mieszam razem z innymi suchymi składnikami. Mieszam zawartość obu miseczek. Smażę gofry.
      * przed smażeniem kolejnych gofrów dolewałam do ciasta trochę mleka bo robiło się zbyt gęste

      Usuń
  5. jak pysznie!
    budyniu dodałam do ciasta na placki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. chyba też się wybiorę na roraty;D fajny klimat mają:D

    OdpowiedzUsuń
  7. byle do weekendu. (; uwielbiam takie owsiane!

    OdpowiedzUsuń
  8. to że nie mam gofrownicy jest wręcz bolesne, twoje wyglądają pysznie, a dodatki idealne! ^^

    OdpowiedzUsuń
  9. Gofry! Porwę jednego, ok? :>

    OdpowiedzUsuń
  10. ślicznie ci wyszły ,pyszności ;*

    OdpowiedzUsuń