niedziela, 14 października 2012

68.

pieczony cynamonowy omlet podany z gruszką, cukrem pudrem, jogurtem ale owoc brzoskwinia-wanilia

Tym razem ubiłam 2 białka zamiast jednego, szczerze to jakiejś dużej różnicy nie wyczułam, ale nie wiem :P
Upiekłam go w silikonowej foremce na chlebek stąd ten kształt :P
Dzisiejszy dzień mega zalatany, a jeszcze się nie skończył.
Mam jeszcze tyle do zrobienia, że aż na samą myśl mi się odechciewa. No nic zmykam, mam nadzieję, że zdążę do końca dnia :P

10 komentarzy:

  1. Cudowne śniadanie! Serio, ten omlet wygląda bosko <3 Jak go dokładnie zrobiłas? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://more-food-love-and-life.blogspot.com/2012/10/61.html na dole jest przepis. :)

      Usuń
  2. cynamonowy omlet i gruszka do tego, ojej! jakie smaczne to musiało być!:))

    OdpowiedzUsuń
  3. z tym ubijaniem białka to chyba chodzi głównie o to, żeby do ciasta dostało się powietrze, więc teoretycznie piana nie musi być nawet sztywna. :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę w końcu upiec sobie omlet, wygląda strasznie kusząco! Na pewno był pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Żeby mi wieczorem takie pyszności pokazywać. Byś się wstydziła :<

    Ale i tak bym zjadła, choćby o północy :D

    OdpowiedzUsuń
  6. smaczny puszysty omlecik , cynamon -najlepsza przyprawa !

    OdpowiedzUsuń