piątek, 19 czerwca 2015

Szpinak...na słodko.

Szpinakowe gofry; z rozgniecionymi truskawkami i miodem 

Lubię nietypowe połączenia, taka odskocznia, od tego co typowe, całkiem fajnie wyszło ^^

Zaraz jadę do okulisty, a potem grillujemy ze znajomymi ^^ pogoda co prawda nie sprzyja, ale kto by się tym przejmował w dobrym towarzystwie ;)


Ask
Facebook 

21 komentarzy:

  1. życzę w takim razie powodzenia u dentysty i udanej zabawy wieczorkiem :*
    zaciekawiło mnie Twoje dzisiejsze połączenie... do wypróbowania, koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Połączenie smakowe mi nieznane. Ale wygląd tych gofrów jest bajeczny! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też lubię nietypowe połączenia, a wiadomo, że szpinak smakuje dobrze w każdym towarzystwie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Połączenie w moim guście :D Szpinak na słodko jest spoko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super wyglądają, jak wszystkie wypieki typu ufo :D
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. piąteczka za połączenie smakowe dzisiejsze :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo fajny pomysł, muszę wypróbować!
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. muszę wypróbować tego połączenie!
    zgdzam się, pogoda tu w ogóle nie gra roli :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Skoro gofry z cukinii mi wyszły, to może ze szpinaku też mi się uda? Bo Twoje wyglądają mega zachęcająco :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Takie gofry to ja moge jeść cały czas! <3

    OdpowiedzUsuń
  11. szpinakowych jeszcze nie jadłam, a zapowiadają się fajnie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. takie gofry to świetna alternatywa dla takich typowych nadmorskich :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Oj, lubię szpinak w wersji na słodko. Najchętniej łączę z kakao lub gorzką czekoladą :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Na grilla zawsze jest dobra pora! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Jakoś ze szpinakiem na słodko się nie lubię, ale tu bym spróbowała :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  16. bardzo polubiłam szpinakowe gofry, są przepyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Szpinak wygląda uroczo w tych gofrach!

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  18. A można prosić przepis? Bo albo oślepłam albo go nie ma :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kurcze, dokładnie nie pamiętam, ale pewnie ok. 50-60g mąki (pełnoziarnistej o pszennej), jajko, ok.1/2 opakowania szpinaku mrożonego odciśniętego z wody (wyjdzie ok.100g), coś do posłodzenia, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta sody oczyszczonej, cynamon +woda po szpinaku do konsystencji, wszystko zmiksować i piec w natłuszczonej gofrownicy :)

      Usuń