kokosowo-bananowe gofry z twarożkiem, kremem kokosowym i prażonymi wiórkami kokosowymi
Genialne gofry, leniwy poranek i perspektywa "wolnego".
Jak na razie nic więcej mi nie trzeba.
Składniki:
40g mąki pełnoziarnistej
10g mąki pszennej
łyżka roztopionego masła
20ml mleczka kokosowego
łyżka wiórek kokosowych
ok1/3 rozgniecionego banana
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
małe jajko
szczypta soli
cukier do smaku
Mokre składniki mieszamy ze sobą w jednej miseczce, suche przesiewamy do drugiej. Łączymy ze sobą obie miseczki, pieczemy w nagrzanej gofrownicy(najlepiej czymś lekko natłuszczoną) do zarumienienia gofrów.
cudownie wyglądają, jak taki gofrowy torcik :)
OdpowiedzUsuńchciałam napisać to samo :) mini torcik na śniadanie ;)
Usuńo kurcze, chyba jutro rano powitają mnie gofry! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kształt tego na górze, robionego z resztki ciasta- taki niesymetryczny
Wyglądają niesamowicie! Żałuję, że nie mam gofrownicy.
OdpowiedzUsuńna maksa kokosowo, a najlepszy to chyba ten krem ! *-*
OdpowiedzUsuńmoje smaki ;)
OdpowiedzUsuńTen twarożek mnie oczarował ... idealne dodatki :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi wielkiej ochoty na gofry :) Takie kokosowe muszą wymiatać.
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie. Aż zachciało mi się gofrów :)
OdpowiedzUsuńAleż zazdroszczę Ci tego wolnego! Ja jestem uziemiona - lektury wzywają :<
OdpowiedzUsuńŻałuję, że nie mam gofrownicy bo kokos i banan to zdecydownaie moje smaczki :]