niedziela, 24 listopada 2013

455. Pudding z persymony

 Pudding z persymony podany z ricottą i miodem 
( i z resztką kaki)

inspiracja  

Hmm, co do tego wypieku, powiem, że nawet dobre. Lekko ciągnąca skorupka i miękkie wnętrze, wydaje mi się, że w sumie mogłam jeszcze dłużej je potrzymać w piekarniku bo na dole był jakby jeszcze rzadki , no ale bez przesady godzina to i tak wieki z rana, następnym razem może upiekę w innym naczynku bardziej szerszym niż wyższym :P



A dzisiaj jadę z rodziną do babi zrobić jej niespodziankę z okazji urodzin,
a co można upiec z tej okazji? Tort!
 

15 komentarzy:

  1. tort, jaki piękny tort! czy on jest w kokosowych smakach? <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki bielutki ten tort. Taki trochę... śnieżny ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki tort! ♥,♥
    A pudding bardzo ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawi mnie ten pudding. :) Tort wygląda obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Kokosowe najlepsze ! Oj wprosiłabym się na ten tort :D
    A ten pudding - geniusz !

    OdpowiedzUsuń
  6. Odpowiedzi
    1. zwykłe biszkopty przełożone kokosowym kremem budyniowym z białą czekoladą; dżemem truskawkowym, z wierzchu wysmarowane kremem i z racji, że wyszło go trochę za mało ubitą kremówką z kawałkami białej czekolady i obsypany wiórkami kokosowymi :P

      Usuń
  7. Tort wygląda jak Rafaello, już czuję ten smak <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawy ten pudding. Nie wiem jednak czy bym się skusiła, bo kaki jest dla mnie zbyt słodkie. Za to tort z powodu dużej ilości kokosu jest fantastyczny :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jestem pewna, że babcia będzie zachwycona! Tort wygląda nieziemsko *-*

    OdpowiedzUsuń
  10. Śliczny tort! Babcia na pewno będzie zachwycona :)
    A o persymonce? nie słyszałam :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Khaki <3 Chyba zrobię sobie taki bo w lodówce mam ich sporo
    Ten tort wygląda cudnie :)

    OdpowiedzUsuń