pełnoziarniste owsiane scones* z daktellą i bananem/ domową konfiturą truskawkowo-rabarbarową, truskawkami i twarożkiem
Ten krem z daktyli jest cudowny <33
Pierwszy oficjalny dzień wakacji. Pierwsze wakacyjne śniadanie. Pierwsze promienie słońca od kilku dni.
Teraz pozostaje mi tylko czekać na listę kandydatów....a co jeśli jednak się nie dostanę? w sumie to chyba nie przyjmuje nawet takiej opcji, musi się udać.
wszyscy co chwilarobią scones a ja nie mogę się jakoś za nie zabrać, mimo że baardzo je lubię :D
OdpowiedzUsuńNie stresuj się, na pewno znajdziesz swoje nazwisko na liście ;)
btw, otagowałam Cię u siebie, będzie mi miło, jeśli odpowiesz na pytania
Jestem pewna, że się dostaniesz!
OdpowiedzUsuńjak ja dawno nie jadłam scones'ow <3 krem z daktyli jest cudowny, to prawda;))
OdpowiedzUsuńDlaczego niby miałoby się nie udać?! Dostaniesz się, na pewno!
OdpowiedzUsuńAle mnie kusza te scones... :>
OdpowiedzUsuńdostaniesz się ;*
OdpowiedzUsuńsconsy uwielbiam <3
Ach, scones :> Wiesz, jak zacząć dobrze wakacje!
OdpowiedzUsuńDostaniesz się. Ja tak mówię.
mogłabyś podać przepis na nie ?:)
OdpowiedzUsuńJasne :)
Usuń40g mąki ( u mnie pełnoziarnista i pszenna 3:1)
20g zmielonych płatków owsianych
10g płatków owsianych
łyżka masła
łyżka jogurtu ( lub więcej, jeżeli składniki nadal nie będą chciały się połączyć )
łyżeczka proszku do pieczenia
coś do posłodzenia
szczypta soli
ew. jajko do posmarowania wierzchu(ja miałam na zbyciu żółtko więc nim posmarowałam)
Wszystkie składniki ze sobą łączę i zagniatam. Formuje 2 bułeczki i odrobinę je spłaszczam. Ew. smaruje bułeczki jajkiem. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180stopni przez ok.15-20min.
PYYYYYYYYSZOTA
OdpowiedzUsuńscones jadłam tylko z patelni :)
OdpowiedzUsuń