sobota, 21 marca 2015

918. Jabłkowy pudding ryżowy & sos karmelowo-orzechowy.


ryż na mleku z tartym jabłkiem*; 
z sosem karmelowo-orzechowym**

*długo gotowany, z dodatkiem startego jabłka pod koniec i kawałków jabłka
*dom. sos toffi + masło orzechowe + mleko 


Trochę inna wersja smaków z dzieciństwa(choć "standardowa" wersja chyba lepsza P ) jakoś tak mimo początku wiosny jesiennych smaków mi się zachciało ^^
Trochę pracowity weekend, także uciekam ^^

18 komentarzy:

  1. Przeczytałam nazwę sosu i już mi ślinka prawie pociekła :3

    OdpowiedzUsuń
  2. jak delikatnie i subtelnie dzisiaj :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie, a najbardziej podoba mi się sos :):)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale mi sie zamarzyła taka miseczka z ryżem! *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. I ja chyba też nie pogardziłabym ryżem z jabłkiem :) kubek masz piękny!

    OdpowiedzUsuń
  6. smak dzieciństwa jakich mało :) taka odmiana od klasyków czasem się przydaje, tym bardziej tak smaczna jak Twoja :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kocham dłuugo gotowany ryż na mleku <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Miseczka pyszności na dobre rozpoczęcie dnia :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Ten sos podbił moje serce, pycha ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  10. ten sos przebija dziś wszystko! *.*

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja dzisiaj sporo czasu spędziłam na podziwianiu Twoich placków w przepisach! Musiałam Ci to powiedzieć, bo są genialne! :) I ten pudding też cudownie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Przewiduję u siebie niedługo taki pudding! ;)

    OdpowiedzUsuń