Dyniowa pieczona owsianka
z rozgniecionymi malinami i miodem
Puree z dyni hokkaido jest genialne, takie gęste, że aby ją zmiksować musiałam trochę wody dolać! :O Od dzisiaj będę ją na pewno częściej kupować :P
Ii te szczęście gdy zobaczyłam jeszcze maliny na targu(w normalnej cenie!) <3 p="">A co do owsianki, to po prostu mistrzostwo, nie wiem czy to sprawa tego puree, czy samego dodatku dyni, ale nooo, na pewno do powtórzenia. ;)
Noo, cóż, miało być trochę inaczej, miało mnie w domu rano nie być, miał być niezapomniany wieczór, w sumie w pewien sposób był, mimo wszystko nie żałuje bo wbrew pozorom fajnie było, pomimo, że inaczej miało być. Aa, dzisiaj znów na noc wybywam, miejmy nadzieje, że zabawa będzie lepsza :D Aa, do tej pory jak zwykle x rzeczy mam do zrobienia, ale inaczej nudno by było, prawda? ;)
Składniki:
55g płatków owsianych + 70ml wrzątku
1/4 szklanki mleka
100g purre z dyni hokkaido(lub ze zwykłej bardzo gęstego)
jajko
cynamon
coś do osłodzenia
szypta sody oczyszczone j
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Płatki zalewam wrzątkiem, solę i zostawiam na jakieś 30-60min(lub całą noc). Dynię, jajko i mleko miksuje ze sobą. Łącze z płatkami i resztą składników. Przelewam do naczyznka do zapiekania i piekę ok.35-40min.
3>