czwartek, 7 stycznia 2016

Uzależnia.

Batatowy krem z tofu, 
z masłem orzechowym i daktylami; bananem 

połączenie świeże daktyle+masło orzechowe... nie muszę chyba mówić jak bardzo uzależnia? 
kolejny krem tofu za.. jeszcze jakieś milion pomysłów :D czemu moja głowa jest na tym polu  (za bardzo) tak kreatywna? xd
próba upchania wszystkiego do słoiczka.. taak xd

Przepis:

150g pure z pieczonego batata
200g tofu
1/3-1/2 szklanki mleka roślinnego/wody
coś do posłodzenia
cynamon

banan
świeże daktyle
masło orzechowe

Wszystkiego składniki zmiksować na gładką masę, wmieszać pokrojonego w plasterki banana i daktyle, na wierzchu dodać masło orzechowe i więcej daktyli. 

6 komentarzy:

  1. O tak, masło orzechowe i świeże daktyle to połączenie idealne. Te produkty chyba dla siebie po prostu zostały stworzone :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja uwielbiam tą kreatywność w kuchni, to jest po prostu pasja :)
    krem obłędny! ahhh te daktyle i masło orzechowe… tak kusisz mnie bym kupiła/zrobiła słoiczek pb XD

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, uzależnia! Najlepsza przekąska albo dodatek do koktajli :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie uzależnienie to jestem w stanie zaakceptować i to z przyjemnością nawet ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Podasz przepis podstawowy?

    OdpowiedzUsuń
  6. Ma przepiekny kolor!

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń