niedziela, 24 stycznia 2016

Kilka pomysłów na...

Niedziela chyba stanie się dla mnie dniem tortilli/burgerów. 
Pomyśleć sobie, że kiedyś nie lubiłam tofu, dzisiaj nie jest moją miłością numer jeden, ale chętnie po nie sięgam, przekonałam się do niego w wersji na słodko, a ostatnio odkrywam go na słono.
.. batat też podczas naszego pierwszego spotkania długi czas temu mnie nie przekonał.. dzisiaj? nie ma nic lepszego jak taka lekko przypieczona skórka batata, a w środku lekko słodkie wnętrze.. 
natomiast niezmiennie wielbię curry i kocham za to, że można zrobić z niego tak wiele kombinacji ;)



Orzechowo-dyniowe curry z tofu i groszkiem, ryż, kalafior (vegan)

Batatowe curry z kalafiorem i groszkiem, ryż (vegan)

Jaglano-dyniowy burger w dom. bułce dyniowej*, z musztardowym sosem z tahini (vegan)
*z mąką dyniową i pure
*na dole posmarowane pure dyniowym 


pieczone "pierogi" z farszem z ciecierzycy i suszonych pomidorów z camembertem 



Pieczony kawowy jagielnik, na spodzie lekko orzechowym i polewą czekoladową (vegan)



10 komentarzy:

  1. Pierwszy miks musi być bardzo ciekawy. Najchętniej jednak sięgnęłabym po 'pierogi', chociaż na ciasto oczywiście też bym się dała skusić :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Proszę o przepis na pierogi ♥

    OdpowiedzUsuń
  3. musi mnie co tydzień tak męczyć tymi pysznościami! <3
    curry bardzo przypomina mi tofu tikka masala, które kiedyś robiłam i jadłam, z tymże nie ma w nim orzechowego smaku ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale jagielnik, pierwsza klasa. Zgłaszam prośbę o przepis na te pierogi :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja też kiedyś nie lubilam tofu a teraz nie mogę bez niego zyć <3 Przepis na jagielnik jak najszybciej!<3

    OdpowiedzUsuń
  6. Jagielnik kawowy! Przepis proszę!

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepis na pierogi proszę i jagielnik! Chcę z Tobą zamieszkać :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Wszystko wygląda idealnie!

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak zwykle u Ciebie same pyszności :)

    OdpowiedzUsuń